Slik blir St. Hans-feiringen på Volsdalsberga– Når mange gode krefter drar sammen, kan vi få til alt. Dette ligger an til å bli en alle tiders St. Hansfeiring på Volsdalsberga, sier Bypatriot Trine Klemetsen.

 I 2016 var den 60 år gamle tradisjonen med sankthansfeiring på Volsdalsberga i ferd med å dø ut. Det var rett og slett ingen til å ta på seg ansvaret for arrangementet etter at Volsdalen skolekorps ble nedlagt.

– Det ville jo vært aldeles for ille dersom denne tradisjonen sluknet. Derfor har vi i Bypatrioten brukt mye tid og krefter for å få den på beina igjen. Vi har samlet et stort nettverk av samarbeidspartnere som bidrar hver på sin måte til det som blir et flott familiearrangement 23. juni, sier Klemetsen.

Programmet for kvelden er nå spikret (se nederst i saken) og det blir både fantetog, bålbrenning, musikk og mange aktiviteter for store og små.

– Det har vært viktig for oss å trekke inn lag og organisasjoner i nærmiljøet. Sportsklubben Guard og FAU ved Volsdalen skole stiller med frivillig dugnadsinnsats og får alle inntektene fra lodd og salg av kaffe og kaker.

Lek og moro
Bypatriotens gode samarbeidspartnere har stilt villig opp for å bidra. Redningsselskapet kommer med Elias-båter, magikeren Tito skal trylle, Asgeir Berg spiller trekkspill, MOT arrangerer sekkeløp og tautrekking og NRH skal ha oppvisning med redningshundene. I tillegg har ÅRIM aktiviteter og stands på området.

I dagene før St. Hans kommer verdensmestrene fra Slinningsbålet 2016 til Volsdalsberga for å ha bålskole for 7. klassene ved Volsdalen.

Området åpner klokka 17 og arrangementet varer til klokka 20. Sankthansbålet tennes klokka 18 og blir bygget av 7. klassingene ved Volsdalen skole, med kyndig hjelp fra verdensmestrene fra fjorårets Slinningsbål.

Det vil bli satt opp store griller på området og folk kan ha med seg det de ønsker av mat og drikke. De som ønsker det, kan kjøpe grillmat fra cateringselskapet PSS sin utsalgsvogn på området. Der vil det også bli salg av rømmegrøt.

 – Vi håper flest mulig vil bruke de utplasserte grillene. Da begrenser vi bruken av engangsgriller, som både er en sikkerhetsrisiko og lite miljøvennlig, sier Klemetsen.

 

Kiosk og toalett
Volsdalen camping er også en velvillig bidragsyter. Kiosken er åpen under hele arrangementet og publikum kan benytte campingplassens toalettfasiliteter. I tillegg er Sportsklubben Guard og FAU ved Volsdalen skole på plass med trivselsvakter for å se til at alle har det bra og bidra en smidig avvikling av arrangementet. 

Bypatrioten, FAU Volsdalen, MOT, PSS Catering, Guard og Miljøselskapet ÅRIM står sammen om å sikre tradisjonen med St. Hansfeiring på Volsdalsberga.

– Jeg tror vi allerede nå kan slå fast at det blir en kjempefin St. Hans-kveld på Volsdalsberga. Det eneste vi ikke har helt kontroll på er været, men det er bare å kle seg etter forholdene, pakke piknikurven og møte opp. Dette er jo først og fremst et arrangement for de som bor i bydelen og som er vant med å feire St. Hans på Volsdalsberga, men alle er selvsagt hjertelig velkommen, sier Klemetsen.

Vipps og vinn
Det er et viktig prinsipp for Bypatrioten at alle skal kunne delta på slike familiearrangement. Derfor er det gratis inngang for alle på Volsdalsberga. Det er likevel anledning til å bidra i et Vipps-spleiselag for de som har anledning til det.

– Bypatrioten har ingen inntekter fra arrangementet, men vi mener det er så viktig for byen å få St. Hans-tradisjonen på fote igjen at vi valgte å gjennomføre likevel. Både bedrifter og andre inviteres derfor til Vippse et valgfritt beløp. Alle som er med på spleiselaget er med i trekningen av en helaften i utelivsbyen Ålesund, med middag for to på XL Diner og billetter til show på Teaterfabrikken romjula 2017.

– Gjennom dette spleiselaget kan det hende vi går i null på prosjektet slik at vi kan gjennomføre det også i 2018, sier arrangør Trine Klemetsen.

 

 

Program for St. Hansaften på Volsdalsberga fredag 23. juni 2017 kl. 17-20

 Kl. 17. 00  Området åpner. 

 Kl. 17. 00  FANTETOG med avgang fra Volsdalen skole. Vi har fått med musikanter fra Ålesunds Ungdomsmusikkorps til å lede til et skikkelig SKRANGLEORKESTER. Kle deg ut, ta med skrangleinstrument og bli med. Avgang fra Volsdalen skole (plana på nedsida) kl. 17.00. Ferden går til Nørvegata, via gangbroa og til Volsdalsberga. 

 Kl. 18.00 BÅLTENNING 

Det blir leker, kiosksalg og aktiviteter i hele tidsrommet fra 17.00 - 20.00. 

  • Kiosksalg - Volsdalen FAU: Kaker, kaffe og snacks 
  • Salg av rømmegrøt/grillmat: PSS Catering
  • Katta i sekken - Sportsklubben Guard
  • Kjør Eliasbåt med Redningsselskapet Midt-Norge
  • Norske Redningshunder har demonstrasjon med redningshundene hver halvtime. Salg av hundebamser. 
  • MOT Kolvikbakken er tilstede med med sekkeløp og tautrekking 
  • Miljøselskapet ÅRIM vil gjerne se hvor god du er til å kaste erteposer på blikkbokser. Får du ned alle?
  • Asgeir Berg har med trekkspill og spiller gladmusikk

Praktisk informasjon:

Parkering: Ved Sparebanken Møre Arena / Color Line stadion. Parkeringsplassen ved Volsdalsberga er kun ti bruk for HC-parkering. 

Toaletter finner du på Volsdalen Camping. 

Grilling: Det blir satt ut store griller til fritt bruk. Vis hensyn til miljøet - dropp engangsgrillen!

Vi blir veldig glade om alle hjelper til med å holde naturen og område rent og pent. Vi setter derfor ut mange søppelstativ. 

BYPATRIOTEN ønsker å takke alle som bidrar til å føre den flotte sankthanstradisjonen på Volsdalsberga videre i 60 nye år. Sammen - for en bedre by!