Til toppen

Nå har Storhaugen blitt Stikk UT tur

Der fremme ligger målet for Stikk UT turen til Storhaugen. Der finner en også koden en skal samle på. -Kombiner det gjerne med en handletur i byen, et koselig kafébesøk, eller å rusle rundt, sier May Britt Haukås, som er rådgiver i Sunnmøre friluftsråd. -På toppen av Storhaugen finner deltagerne koden på denne Stikk UT-ruta, […]

Der fremme ligger målet for Stikk UT turen til Storhaugen. Der finner en også koden en skal samle på.

Der fremme ligger målet for Stikk UT turen til Storhaugen. Der finner en også koden en skal samle på.

-Kombiner det gjerne med en handletur i byen, et koselig kafébesøk, eller å rusle rundt, sier May Britt Haukås, som er rådgiver i Sunnmøre friluftsråd.

-På toppen av Storhaugen finner deltagerne koden på denne Stikk UT-ruta, men vi har satt starten på turen ved Rema 1000 i Nedre strandgate. Det fordi det er vanskelig å parkere i gatene ved Storhaugen, og en kan jo starte andre plasser i sentrum, sier hun.

Når startskuddet i dag går for de 470 turmålene så har Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Sunnmøre friluftsråd fått alle rutene i hele fylket, samt Heim i Trøndelag lagt inn i den nye appen for Stikk UT.

-Det har blitt en fin app som vi har lengtet etter. Tidligere har vi brukt Møre og Romsdal fylkeskommunes app. Denne legges nå ned og erstattes av den nye, og vi kunne ikke gjort dette uten bidrag fra Sparebanken Møre som har gitt oss 750.000 kroner, sier Haukås.

-Dette er noe alle kan være med på. Og så er vi jo glade for at det også er flotte turer i Ålesund, og ikke minst sentrum som her på Storhaugen, sier Merete Wiig, banksjef i Sparebanken Møre i Ålesund.

(Fortsetter under).

Banksjefene Andreas Ulvestad (f.v) og Merete Wiig i Sparebanken Møre er stolte bidragsytere til Stikk UT og den nye appen turdeltagerne nå kan laste ned. - Vi hadde ikke klart det uten bidraget på 750.000 kroner, sier rådgiver i Sunnmøre friluftsråd May Britt Haukås.

Banksjefene Andreas Ulvestad (f.v) og Merete Wiig i Sparebanken Møre er stolte bidragsytere til Stikk UT og den nye appen turdeltagerne nå kan laste ned. – Vi hadde ikke klart det uten bidraget på 750.000 kroner, sier rådgiver i Sunnmøre friluftsråd May Britt Haukås.

-Årsaken til at vi er med på dette er jo også at det er et fantastisk tiltak for folkehelsa, legger banksjefkollega Andreas Ulvestad til.

Ulvestad, som er banksjef i Spjelkavik er selv en aktiv bruker av Stikk UT, og presiserer at det er mange ruter en kan gå både i sentrum og på vei innover mot Spjelkavika.

Av de 470 turmålene er nemlig hele 248 lagt til Sunnmøre, og flere av dem i Ålesund.

For å spare naturen veksles det på hvilken ruter som er med hvert år.

-Sukkertoppen er ikke med, og det er flere andre som har blitt byttet ut, sier May Britt Haukås.

-Storhaugen er med for første gang. Men vi har også to ruter på Aksla, Tueneset, i Borgundgavlen, fjordstien fra Hatlane og innover mot Furmyra, Lerstadvetnet, Holsfjellet, Lillevatnet, Turheisa og på Emblem.

Alle rutene finner en i appen, og med gps på telefonen kan en lett finne fram til kodene, sier hun.

Det er komiteer i hver kommune som velger ut hvilken turruter som skal være med hvert år.

(Fortsetter under).

Storhaugen blir godt tatt vare på av Storhaugens Vel, og gjør det til en vakker opplevelse, enten en tar de flotte stiene eller trappene.

Storhaugen blir godt tatt vare på av Storhaugens Vel, og gjør det til en vakker opplevelse, enten en tar de flotte stiene eller trappene.

Det er denne gjengen som setter opp skilt, skoger ned og legger alt til rette for at turgåere skal komme seg lett fram, for selv om det er flere vanskelighetsgrader skal det være trygt å delta.

-Det er jo et folkehelsetilbud. Og så er det jo forskjellig fra person til person dette med å klare ei løype. For noen kan det være en minst like stor bragd å klare ei grønn rute som det er for en som mestrer ei svart rute, sier hun.

For vanskelighetsgradene begynner på grønt, slik som eksempelvis Storhaugen.

Neste er blått, som er litt brattere og lengre.

Rød rute krever at en har fysikk, og på svart snakker vi om enda mer krevende utfordringer.

Det finnes to svarte ruter i fylket, der Lauparen i Ørskog er den vi har på Sunnmøre.

Nå går startskuddet folkens, så hvorfor ikke laste ned Stikk UT appen og begynne med perlen Storhaugen, og nyte utsikten til en by som værmelderne sier skal bade i sol denne 1.maidagen?

God tur, og husk avstand.