Inviterer til "Lokalmat i sentrum"Den Norske Matfestivalen i Ålesund har i år måttet tenke nytt etter at det ble avgjort at de ikke klarer å avholde den årlige festivalen slik som alle kjenner den. I stedet for en festival over tre dager, satser de på en rekke arrangementer som de skal spre utover høsten og våren.

Den Norske Matfestivalen i Ålesund inviterer til "Lokalmat i sentrum". Tre lørdager med matmarked i gågata.

Først ut er «Lokalmat i sentrum» som betyr tre lørdager med matmarked i gågata i Ålesund sentrum.

-Vi starter helgen da det egentlig skulle ha vært festival, altså 22. august. Så blir det marked også i september og oktober. Vi føler på et stort ansvar for å holde engasjementet og lokalmatinteressen opp til tross for et annerledes år, og det å lage gode møteplasser mellom produsenter og publikum er tross alt noe av det aller viktigste vi som festival holder på med, sier daglig leder Trine Klemetsen.

Godt med påmeldinger

-Vi fikk umiddelbar respons fra en rekke produsenter, så det er tydelig at også de har savnet det å kunne samles for å selge og markedsføre sine produkter. Vi har fortsatt noen få ledige plasser, så det er bare å fortsette å spre ordet. Gågata er heldigvis lang, så til tross for at vi må beregne mye avstand, har vi også mange meter å fordele oss på, forklarer Klemetsen som lover mange lokale fristelser.

-Her blir det alt fra spekemat, hval, ørret, til lefser og annet godt, så det er bare å gjøre seg klar, sier hun.

(Fortsetter under)

-Vi har allerede godt med påmeldinger, og regner med at de siste plassene forsvinner fort nå som ferien er over, sier daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund Trine Klemetsen.

Enveiskjøring

Den Norske Matfestivalen følger koronautviklingen tett, og sier at det å drive arrangement i disse tider, er løpende håndtering.

-Det er klart at korona gjør det ekstra utfordrende for oss som arrangører. Det betyr blant annet at ting kan endre seg over natten, men det tenker vi at folk har forståelse for. Da ønsker vi også å prøve. Vi må allikevel minne om at folk må være flinke og hjelpe oss og holde avstand sånn at dette kan være et positivt tilskudd i en tid der vi alle trenger kjekke opplevelser. Det er mulig vi lager et system med "envegskjøring" i gågata, med en inngang og en utgang, for å få bedre flyt, men det ser vi når det nærmer seg, sier hun.

For alle som ønsker å være med som utstiller kan søknaden sendes til post@matfestivalen.no