Fjord Cadenza – en festival for alleNok en gang er festivalen Fjord Cadenza over oss. I perioden 6. til 9. august går en litt spesiell utgave av ”Verdens vakreste festival” av stabelen, men vakker skal den bli. Og trodde du festivalen kun var for en smal tilhengerskare, ja så tar du feil. Fjord Cadenza er fin kultur, mer enn finkultur, og er for alle.

Laurens Weinhold (t.v) og Magne Fremmerlid i Ålesund kirke, en av 16 kirker i nye Ålesund kommune der Fjord Cadenza har arrangert livestream-konserter denne våren og sommeren. Foto: Piotr Cabaj.

Også Fjord Cadenza må ta koronahensyn, derfor blir det en litt nedskalert festival i år, men like fullt festival, og som skal ha arrangementer flere steder i Ålesund kommune, også i sentrum.

Noe av programmet vil skje som direktesendte streamer du kan se på nettet, for allerede nå har festivalen ”varmet opp” med konserter fra samtlige 16 kirker i hele nye Ålesund, og under selve festivalen vil flere nydelige perler sendes på nettet. Disse konsertene og innslagene er også gratis.

Skodje har vært Fjord Cadenza sitt hjem i alle år. Men de siste årene har festivalen tatt i bruk alt fra huler i fjellet, Geiranger, Ålesund, Fosnavåg, Stafsetneset, vakre fjøs, fjelltopper og andre fantastiske steder. Det gjør at når festivalen omtales som ”Verdens vakreste festival” så er det grunnet en fin kombinasjon mellom musikken, utøverne og ikke minst naturen og omgivelsene vi har her på Sunnmøre.

Fra Ålesund sentrum blir det stream fra Parken kulturhus som er gratis, og Operapub på Teaterfabrikken med Magne Fremmerlid og Charlotte Fongen. Bjørnar Myhr er bak tangentene.

(Fortsetter under).

Ole Edvard Antonsen er verdt å få med seg under Fjord Cadenza i år. Blant annet på Giske. Foto: Piotr Cabaj.

Vakkert blir det når hele festivalen tar plass i eller ved Øygardshallen på Giske. For her blir det helaften med middag, og påfølgende solnedgangskonsert med Ole Edvard Antonsen med band, samt Trondheimsolistene. Og slår været virkelig til blir dette vakkert både for ørene og øynene.

Fjord Cadenza har i mange år tatt vare på unge talenter som er på vei inn i et liv som utøvere i sang eller instrumentframførelse. I Nasjonal Solistkontert har flere vinnere blitt kåret, og i år skal konferansier og programleder Rune Bergmann på live stream presentere de fire siste vinnerne.

Nevnte Fremmerlid, Fongen og Myhr skal i tillegg ha et to dagers sangkurs for unge sangtalenter.

Det hele avsluttes som vanlig med en storslått avslutningskonsert i Gomerhuset i Skodje.

Der kommer sopranen Elisabeth Teige, trompetistene Ole Edvard Antonsen og Rune Bergmann, samt Trondheimssolistene.

(Fortsetter under).

Kenneth Ekornes er en trommis uten om det vanlige. Han og kollega Kåre Nymark fra The Brazz Brothers blir å treffe 22.august på Jentekolonien i Skodje.

Og selv om festivalen da er ferdig som en festival så er slett ikke moroa helt over.

22.august arrangerer nemlig Fjord Cadenza konsert på Jentekolonien i Skodje med Kåre Nymark og Kenneth Ekornes, begge kjent fra The Brazz Brothers. Og her snakker vi garantert om et fyrverkeri av en konsert, og påfølgende gratis risgraut.

5.november blir det stor spenning når Åge Aleksandersen kommer til Parken kulturhus.

Dit har han med seg Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene. Her får publikum møte en ny side av artisten Åge.