Elevbedrift åpner pop-up butikk med brukte klærTwice UB heter ungdomsbedriften de fem driftige elevene har startet. Nå samler de inn brukte klær og tilbehør de skal sette sammen til flotte og trendy kombinasjoner for ungdom, for så å selge i egen pop-up butikk i Storgata 38 den 8.februar. Har du skapene fulle?

(F.v) Synne Vik, Benedicte Lerstad, Leah Baltzersen, Emely Holmstedt og Stine Johannesen har startet ungdomsbedriften Twice UB, og i tre dager står de klar til å ta mot brukte klær de kan sette sammen til trendy ungdomskreasjoner og selge i pop-up butikken sin 8.februar.

Bærekraft og miljø kan kombineres med trendy klær, selv om det er snakk om gjenbruk.

Det ønsker de fem elevene ved Ålesund Videregående skole å bevise.

De vil bidra til en bærekraftig utvikling og har valgt dette som utgangspunkt når de etablerte ungdomsbedriften Twice UB.

-Ungdom er ofte skeptisk til gjenbruk, og nå har også tilbudet Fretex ga her i byen blitt borte, forteller Benedicte Lerstad.

Sammen med Synne Vik, Leah Baltzersen, Emely Holmstedt og Stine Johannesen vil hun vise at det kan være trendy å gå med gjenbrukte klær.

I tre dager samler de inn klær for alle som har noe de vil donere bort.

-Alt er av interesse. Alt fra 50-tallet og oppover til nå, forteller Emely.

-Men kåpe til dame 70 er vel ikke trendy?

-Jo, det kan den absolutt være, protesteres det fra de fem bedriftseierne som har solgt andelsbrev og kjøpt selv for å få etablert bedriften.

-Fra 21. til og med 23. januar mellom klokken 17.00 og 19.00 står vi i skoleplana på Latinskolen og samler inn. Så har folk ting som ikke er alt for slitt eller ødelagt, men som de gjerne vil donere bort tar vi mot med glede, sier Benedicte.

(Fortsetter under).

Her, i Storgata 38, hjørnehuset Storgata Sorenskriver Bulls gate skal de fem elevene ha sin pop-up butikk 8.februar. En butikk som skal selge trendy og vintage-klær for ungdom. Men først må de få samlet inn klærne.

Målet med innsamlingen er altså det som skal bli en tøff pop-up butikk i Storgata 38, hjørnehuset til Storgata og Sorenskriver Bulls gate. Og datoen for når butikken ”popper opp” er 8.februar.

-Vi har fått låne lokalet fra læreren vår. Så dette blir bra.

Når vi har samlet inn klærne skal vi sette sammen plaggene til fine kombinasjoner og legge det ut på våre sider på Facebook og Instagram, forteller hun.

De fem jentene skal selv ikle seg draktene og være modeller, og vedgår at de også må få tak i noen gutter til å være modeller.

-Det skal vi nok få til, og det skal bli veldig bra, sier Leah.

Inntektene fra elevbedriften skal gå til et veldedig formål. Dem er det mange av, så helt i havn med å velge ut har de ikke kommet enda. Men de har mål for hvor de vil med elevbedriften sin.

-NM og kanskje EM. I alle fall skal vi gjøre det godt i fylkesmesterskapet med å lage en god presentasjon av prosjektet.

-Men lærer dere mye av dette?

-Ja. Det er som en del av faget entreprenørskap i 2.klasse vi skal lage en elevbedrift, noe vi også kan fortsette med neste år.

Vi har lært mye rundt markedsføring, lage foretningsplan og ledelse, forteller Leah.

-Da gjenstår det å få inn klær da?

-Ja, og en kan tenke vintage, det er kult, sier Beneticte, før hun minner oss om at å finne Twice UB på sosiale medier gjøres ved å søke opp TwiceUB på facebook, og twice_ub på instagram.