Dropp denne på St. Hansaften– Engangsgriller er både lite miljøvennlig og upraktiske å ta med seg hjem.

 (Annonsørinnhold)

Selvfølgelig skal det grilles på St. Hansaften! Men dropp engangsgrillen, er oppfordringen fra miljøselskapet ÅRIM.

– Engangsgriller er upraktiske å frakte med seg hjem når de er varme og utbrente. Mange som bruker disse grillene «glemmer» dessverre å ta de med hjem etter bruk. Vi oppfordrer derfor til å bruke andre løsninger, sier Ingeborg Ukkelberg i miljøselskapet ÅRIM

En snerten liten kulegrill som er lett å ta med seg, kan være ei god investering både for lommeboka og miljøet.

Plast har ikke noe i naturen å gjøre! Sørg for å ta meg deg avfall tilbake.

Når Bypatrioten arrangerer den tradisjonelle St.Hans-feiringen på Volsdalsberga vil det bli satt ut to store griller på området som publikum står fritt til å benytte. 

– Engangsgriller er både lite miljøvennlige og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Det ventes mye folk til Volsdalsberga og det kommer til å være et høyt aktivitetsnivå. Det er fort gjort å tråkke på en engangsgrill for søsne småtasser, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten.

ÅRIM minner også alle som er ute og feirer St. Hans om kun å brenne rent trevirke når de tenner opp bål. 

– Malt eller impregnert trevirke, møbler, dekk og annet avfall skal ikke brennes. Forurensingen fra feil material på bålet går både til lufta og i bakken. Dette er til skade for både natur, dyr og mennesker. 


Dessuten er ikke svart røyk og vond lukt særlig hyggelig for folk i nærområdet på en deilig sommerkveld, sier Ukkelberg i ÅRIM.