Cruiseanløp Ålesund 2016

De er begge levende opptatt av at Ålesund og Sunnmøre som destinasjon skal være attraktiv og tiltrekke seg reisende fra hele verden. Reiselivssjef Geir Steinar Vik og cruiseansvarlig Bente Saxon gjør seg klar for sesongen 2016, og de er tydelige på at de mange cruisepassasjerene spiller en viktig rolle. 

Se årets cruiseanløp 2016:  Ålesund havn

image1-2.JPG

Bente saxon og Geir Steinar Vik i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre ser frem til at cruisesesongen 2016 skal bidra til påfyll av folk, liv og røre i Ålesund sentrum. Foto: Trine Klemetsen 

Bypatrioten har innledet samarbeid med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre. Ikke bare skal vi markedsføre og synliggjøre noen av årets anløp, men også tenke høyt, sammen, vedrørende lokale aktiviteter. Vi vet at folk tiltrekker folk, og der er ingenting som slår en sommerdag der bysentrum er fylt med glade mennesker, liv og røre. Noe de store skipene bidrar til. 

Kanskje er det sånn at vi som bor her kan benytte oss av akkurat de dagene. Til å føle på en annen puls. Oppleve å være turist i egen by? Vi håper å kunne synliggjøre nye muligheter for byens befolkning, for lokale næringsdrivende, for restauranter og utesteder. For det utgjør en forskjell når flere tusen mennesker går i havn. Midt i byen. i Ålesund sentrum. Det har tidligere vært snakket om hvor mye cruiseturistene legger igjen. I kroner og ører. Man blir aldri helt enige om akkurat det. Men. Det vi er enige om, er at de nysgjerrige turistene utgjør en forskjell. De lager en annen stemning for oss som allerede bor her. 

I år ventes det 118 skip og over 200.000 passasjerer. 

-Det er en betraktelig økning i antall passasjerer sammenlignet med 2015, forteller Bente Saxon som i fjor ble tildelt Årets Reiselivspris for sin innsats med å markedsføre Møre og Romsdal i inn- og utland. 

Hun har stor tro på at man kan gjøre mer lokalt, for å gjøre seg enda mer attraktiv. 

-Vi vet at mannskapet om bord, som ofte utgjør 2000 personer på ett og samme skip, ofte benytter seg og tar seg en hamburger når de er i land. Det blir en del burgere det, i løpet av hovedsesongen som er fra mai til september, sier hun for å tegne et bilde på mulighetene som ligger der.