Marco Polo til Ålesund for 17. gang

Torsdag 16. februar kl. 13.00 får Ålesund havn besøk av det vi trygt kan kalle en stamgjest. Da legger cruiseskipet Marco Polo til kai i Ålesund for 17. gang. Skipet har 800 passasjerer om bord, pluss et mannskap på 356.

Modernisert

marco_polo.jpg

Marco Polo kommer til Ålesund 16. februar 2017. 

Marco Polo er regnet for en "gammel traver" i cruiseverdenen og har seilt på alle verdenshavene. Skipet ble bygget i det gamle Øst-Tyskland i 1965 og har vært gjennom omfattende ombygginger og oppgraderinger opp gjennom årene. Fartøyet eies av det greske rederiet Global Maritime, men seiler nå på kontrakt for britiske Cruise & Maritime Vioyages. 

Nå er de altså på vintercruise i Norge. Skipet ankommer Stornespiren direkte fra den britiske havnebyen Avinmouth. Passasjerene har fem timer på seg å bli kjent med Ålesund sentrum før de seiler videre til Tromsø.
Hoppa i sjøen
Og vi får håpe at alle passasjerene rekker tilbake til skipet i tide denne gang: I Portugal i mars i fjor blei en 65 år gammel kvinnelig cruisepassasjer stående igjen på land mens Marco Polo og ektemannen la fra kai.
Kvinna hoppet likegodt i sjøen og begynte å svømme etter skipet, i følge cruisemapper.com.
Lokale fiskere hørte rop om hjelp og fant kvinna klamrende til håndveska noen hundre meter fra land. Kvinna var nedkjølt, men i live og ble etter hvert gjenforent med ektemannen.