Fra mobilapp til Terminalen

Lite ante de at en app på mobiltelefonen skulle føre dem til konsertscenen på Terminalen. Lørdag blir drømmen til virkelighet for de åtte finalistene i Duettstafetten.

Litt skummelt

Finalister_Duettstafett.jpg

De åtte finaledeltakerne i Duettstafetter er Dan Roger Lid, 30 år fra Brattvåg, Katrine B. Langlo, 33 fra Stranda, Mari Rødal Tafjord, 37 år fra Tafjord, Mariann Sørøy, 34 år fra Ålesund, Trine Nordang Helgesen, 28 år fra Langevåg, Heidi Bjermeland Håker, 38 år fra Tennfjord, Lise Mari Sætre, 38 år fra Stryn og Kathrin Tharaldsen, 31 år fra Brattvåg. Foto: Marius Simonsen, Sunnmørsposten

- Det blir kjempespennende og litt skummelt. Men jeg skal gjøre alt for at publikum skal få full valuta for pengene, sier Trine Nordang Helgesen (28) fra Sula.

Det er Sunnmørsposten som arrangerer Duettstafetten, der finaledeltakerne har kvalifisert seg  gjennom flere runder med sangduell på musikkappen Smule Sing. Konkurransen startet i oktober i fjor og underveis har Sunnmørspostens lesere og en jury har kommet fram til de åtte personene som skal kjempe om en drømmedag med innspilling på Ocean Sound Recording på Giske. 

Stor respons

Mange av deltakerne har ingen spesiell scenerfaring. Nå får de et profesjonelt band i ryggen og skal vise seg fra sin beste side på Terminalen. Duettstafetten sendes også direkte på Sunnmørspostens nettside. 

- Vi håper mange vil komme for å stemme fram og heie på de lokale sangtalentene. Responsen på Duettstafetten har være svært stor og det er verdige finalister som stiller på scenen førstkommende lørdag, sier prosjektleder Liv Jorunn Håker i Sunnmørsposten. Hun skal lede den to timer lange konserten og tv-sendingen sammen med Pål Bakke i Bypatrioten.

Bli med å fylle salen. Kjøp billetter her! (Kun 50,-)

Dan Roger Lid er den eneste hanen i kurven i den spennende finalen. Den 30 år gamle læreren fra Brattvåg er hobbymusiker og gleder seg stort til finalen på lørdag.
- Denne konkurransen har gitt muligheter til mange folk som ellers ikke har har fått vist seg frem. Jeg tror det blir et kick å stå på scenen på Terminalen, sier han. 

De åtte finaledeltakerne i Duettstafetter er:
Dan Roger Lid, 30 år fra Brattvåg, Katrine B. Langlo, 33 fra Stranda, Mari Rødal Tafjord, 37 år fra Tafjord, Mariann Sørøy, 34 år fra Ålesund, Trine Nordang Helgesen, 28 år fra Langevåg, Heidi Bjermeland Håker, 38 år fra Tennfjord, Lise Mari Sætre, 38 år fra Stryn og Kathrin Tharaldsen, 31 år fra Brattvåg.

Kveldens finaleband som skal hjelpe deltakerne til suksess består av Ørjan Liavåg(bass), Stefan Olsen(gitar), Jan Gunnar Åkre(tangenter) og Miki Kampins(trommer).

- Vi håper at finalen i Duettstafetten blir et kjempebra utstillingsvindu for de mange sangtalentene vi har her i distriktet. Og at hver og en av deltakerne får en god opplevelse av å synge live på en scene, og at publikum får en kjempebra konsertopplevelse.
Sunnmørspostens Duettstafettside kan du høre og lese mer om finaledeltakerne.