Bybrannvandring til lørdag?

Sindre Nakken vil gjerne ha med enda flere på den årlige bybrannvandringen. Han ser utfordringen med at folk skal både på jobb og skole dagen etter og lufter derfor en ny tanke. 

Viktig del av historien vår

Bybrann-Marit.jpg

Sånn ser det gjerne ut i bygatene, midt på natten, de årene markeringen treffer på helg. Foto: Marit Brunstad. 

Den årlige vandringen som går natt til 23. januar kl. 02.15 har gitt mang en ålesunder en god opplevelse, men også en trøtt dag på jobb påfølgende morgen. Nå lufter bybrannvandreren en idé om å legge arrangementet til nærmeste lørdag for at enda flere skal få et godt forhold til denne delen av vår felles historie. 

-Jeg har sagt det før. Det du ikke vet noe om har du heller ikke et forhold til. Skal du ha et forhold til byen din må du også kjenne historien. Bybrannen er en del, en viktig del, og dette er mitt bidrag for at folk skal kjenne sin egen by og bakgrunn, sier Nakken som har overtatt stafettpinnen etter Harald Grytten og Einar Gustafsson som startet denne fantastiske tradisjonen. 

Han ser at det må bli en avveiing. Det autentiske med å vandre på akkurat samme natt som brannen herjet i bygatene kontra muligheten til å få med enda flere. 

-Jeg ser at det blir vanskeligere og vanskeligere å få med folk på hele vandringen som tross alt varer til 4-5 tiden om natten når man skal på skole og jobb dagen etter, sier han. 

Bypatrioten synes det er en spennende ide, som også Slinningsbålet lanserte i år. På den måten kan både reiseliv, bypatrioter og kulturaktører bidra til å gjøre dette til en ekstra varm januarhelg med enda mer aktivitet i egen by. Hva tenker du? Gå gjerne til kommentarfeltet på facebook og si din mening!