Blogg

Velkommen til vår blogg om Ålesund. Om alt som skjer. Om områdene rundt.  Om folk og engasjement. Dette er rett og slett plassen for "good news", diskusjoner og innspill for å gjøre byen vår enda litt bedre.   • Hoffmann_pastor_aalesund.jpg

  Gudstjeneste på Hoffmann - 26.03.17

  Ja du hørte helt rett. Nå blir det mulighet for å delta gudstjenester noe utenom det vanlige i Ålesund. Bak idéen finner vi ekteparet Børre og Lotte Pedersen i Pinsekirka sentrum. 
  Les
 • montasje_Volsdalen.jpg

  Kjenner du igjen noen av disse? - 23.03.17

  Volsdalen skole fyller 60 år i år. De kjekke guttene og jentene på disse bildene var de første elevene som begynte på skolen da den åpnet i 1957. 
  Les
 • brille.jpg

  Nå må det snart holde vel? - 23.03.17

  Det koker i kulissene og i kulturlivet i Ålesund. Og det har det gjort ganske lenge. Svært mange engasjerte folk og næringsdrivende er lei. Av en kommune med tunnelsyn. Som opptrer som alt annet enn inkluderende og samlende for byen. 
  Les
 • Kremmergaarden_fasade_3.jpg

  Sikret fremdrift - 22.03.17

  -Vi er veldig glade for denne avgjørelsen. Dette betyr at vi er sikret en nødvendig fremgang, sier leder for prosjektet Berit Westad om vedtaket i går kveld som gav klarsignal for «Nye Kremmergaarden». 
  Les
 • porsche_2.jpg

  Ålesund får eget Porsche-senter - 22.03.17

  Det nye senteret blir den eneste leverandøren av det legendariske bilmerket mellom Bergen og Trondheim. Porsche-elskere har mye å se fram til når butikken åpner kommende uke. 
  Les
 • bryggen1.jpg

  To blir til ett i Apotekergata - 21.03.17

  Det er forretningsmannen Knut Flakk som nå gjennomfører den nye satsingen i hotellbransjen i Ålesund.
  Les
 • ishavsblod.tif

  Ishavspremiere på Løvenvold - 19.03.17

  «Ishavsblod - De siste selfangerne» er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. I kveld er det duket for festpremiere på Løvenvold der en av hovedkarakterene i filmen, styrmann Espen Brandal, fra Brandal, sel-vfølgelig blir tilstede!
  Les
 • alternativesse_samin.jpg

  Friere i storbyen - 19.03.17

  Det er åtte år siden han forlot livet i Ålesund til fordel for Oslo. Samin Madsen er kjøpmannen som forlot sitt A4 liv og som i dag lever av å spå mennesker i håndflaten. Et alternativt liv som er enklere i en storby.
  Les
 • barnas_byloerdag.jpg

  Barnas Bylørdag - 15.03.17

  Kommende lørdag blir det ekstra gøy å være #litenibyen. Flere gratiseventer og aktiviteter venter for alle som tar turen til sentrum. 
  Les
 • kremmergaarden.jpg

  Det skjer på Kremmergaarden - 15.03.17

  Denne uken har Kremmergaarden bursdag og det skal ikke gå stille for seg. De slår til med hele to arrangement og inviterer byens befolkning til fest både torsdag ettermiddag og lørdag.
  Les
 • Dagfinn.jpg

  Supersmud! - 14.03.17

  Dagfinn Lyngbø omtales ikke som Norges mest populære komiker uten grunn. Et halvt år før forestilling har han solgt to og en halv sal på Parken kulturhus. Nå legges ytterligere to ekstraforestillinger ut for salg!
  Les
 • IMG_1506.jpg

  Lettere å ta Flybussen - 13.03.17

  Fra 26. mars begynner Flybussene til og fra Ålesund lufthavn Vigra med rutetider som er tilpasset ankomsttidene til flyene. 
  Les
 • PM_AAlesund.jpg

  Best i landet - 10.03.17

  -Dette er helt fantastisk. PM i Ålesund sentrum er best av totalt 58 butikker i landet, sier en jublende butikksjef Kristin Andreassen Hagen som gladelig tar det synlige beviset med seg ut i bygatene.
  Les
 • suppe_frys.jpg

  Suppe-Kalle har fått fryser - 08.03.17

  Karl Johan Skårbrevik, eller Suppe-Kalle som mange kjenner han som, har fått en lettere hverdag og kan gi et enda bedre tilbud til trengende i Ålesund.
  Les
 • loevenvold_kino.jpg

  Kinofadesen i Ålesund - 03.03.17

  Uten et spørsmål, uten så mye som et lite knyst og uten å bli konfrontert med tidligere planer og ønsker, har Ålesund kommune nok en gang satt byen i en situasjon som kan resultere i at vi mister en selvfølgelig del av et sentrumstilbud: Kinoen.
  Les
 • taxi2.jpg

  Lettere taxihverdag med mobilapp - 02.03.17

  Har du glemt lommeboka? Nå kan du både bestille og forhåndsbetale drosjeturen med et par tastetrykk på mobilen. 
  Les
 • Bypatrioter-pris.jpg

  Kandidater "Årets Bypatriot 2017" - 01.03.17

  En av disse tre får den nye prisen "Årets bypatriot" som deles ut under Ålesundskvelden på Teaterfabrikken lørdag 4. mars. 
  Les
 • Eva_Gikling.jpg

  Sunndal får egen Bypatriot - 28.02.17

  - Det er utrolig spennende å få være med på oppstarten av det som nå blir den tredje avdelingen av Bypatrioten, sier gründer Trine Klemetsen. 
  Tirsdag ble Bypatrioten Sunndal en realitet og nyetableringen skjer etter initiativ fra Eva Gikling (38), som skal drive byutviklingprosjektet fra sitt hjemsted Sunndalsøra. 
  Les
 • Herman_Ekeberg.jpg

  Ordsmeden Herman klar for Ålesundskvelden - 27.02.17

  - Har jeg vært her i 20 år? Da kan jeg vel kalle meg ålesunder?
  Les
 • Good_to_go.jpg

  Hotellfrokost til 35 spenn? - 24.02.17

  Flere og flere serveringssteder melder seg på kampen for å unngå at god mat går rett i søpla. Scandic på Molja er det første hotellet i Ålesund som tilbyr overskuddsmat til en svært billig penge. Tommel opp!  Nå håper vi flest mulig hiver seg med! 
  Les
 • Barneteatret_Vaart_hamlet.jpg

  De gjør det igjen - 23.02.17

  -Å være eller ikke være, let it go let it go. Barna ler høyt. Prøveforestillingen på « Hamlets pappa er et spøkelse» er godt i gang.
  Barneteateret gjør det igjen. Skrur sammen ei perle. En god time på et språk som barna forstår. Om vennskap, livet, fantasi og virkeligheten som av og til kan være vanskelig å forholde seg til. Både for små og store. 
  Les
 • AaFK.jpg

  Jubeldag for AaFK - 21.02.17

  Ålesundvenn og finansmann Olav Nils Sunde går inn med friske millioner for å styrke AaFK.
  Les
 • helge_jordal.png

  Store navn gjester Ålesund - 21.02.17

  Det er ikke småkarer som er på vei til scenen i Ålesund. I mars kan du oppleve både Helge Jordal og Bjørn Sundquist på scenen på Parken Kulturhus. I hvert sitt stykke. «Førstereis» og «Et hælvettes liv» burde appellere til mange, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen. 
  Les
 • bankskoeyta.jpg

  Holm-stiftelsen i ny drakt - 21.02.17

  Stiftelsen Kjell Holm lanserer i disse dager sine nye hjemmesider med informasjon om stiftelsens virksomhet. Den nye nettløsningen vil også gjøre det enklere å søke om prosjektstøtte og kulturstipend. 
  Les
 • NTNU.jpg

  Vil samle universitetsmiljøene - 20.02.17

  Gjester fra nærings- og samfunnsliv skal sammen med studenter og ansatte fra NTNU diskutere hvordan man skal diskutere hvordan man skaper ett universitetsmiljø på tvers av de tre studiebyene Ålesund, Trondheim og Gjøvik. 
  Les
 • snoemann.jpg

  Hvem er "Årets Bypatriot 2017"? - 20.02.17

  Med denne prisen skal vi hylle enkeltmennesker eller grupper som gjør en ekstra innsats for byen vår. - For en bedre by, er jo vårt motto sier grunder Trine Klemetsen i Bypatrioten om den nye prisen som skal deles ut under ålesundskvelden 4. mars på Teaterfabrikken. 
  Les
 • Vinterferie_i_AAlesund.jpg

  Vinterferie i Ålesund by! - 18.02.17

  Mange skolebarn trekker nå pusten og ser fram til noen vel fortjente feriedager. Bypatrioten har satt sammen ei aldri så lita oversikt over aktiviteter og arrangementer for små og store bypatrioter. 
  Les
 • kremmergaarden_fasade.jpg

  Plass til 400 nye arbeidsplasser - 16.02.17

  Alt er klart for et nytt, stort byggeprosjekt i Ålesund sentrum. I mai starter oppbyggingen av nye Kremmergaarden. Når det står ferdig i 2019 vil det gi betydelige ringvirkninger i sentrum. 
  Les
 • Finalister_Duettstafett.jpg

  Fra mobilapp til Terminalen - 15.02.17

  Lite ante de at en app på mobiltelefonen skulle føre dem til konsertscenen på Terminalen. Lørdag blir drømmen til virkelighet for de åtte finalistene i Duettstafetten.
  Les
 • Bybrann-Marit.jpg

  Bybrannvandring til lørdag? - 14.02.17

  Sindre Nakken vil gjerne ha med enda flere på den årlige bybrannvandringen. Han ser utfordringen med at folk skal både på jobb og skole dagen etter og lufter derfor en ny tanke. 
  Les
 • marco_polo.jpg

  Marco Polo til Ålesund for 17. gang - 13.02.17

  Torsdag 16. februar kl. 13.00 får Ålesund havn besøk av det vi trygt kan kalle en stamgjest. Da legger cruiseskipet Marco Polo til kai i Ålesund for 17. gang. Skipet har 800 passasjerer om bord, pluss et mannskap på 356.
  Les
 • OEyashopping.jpg

  Øyashopping - 12.02.17

  Et sentrum er lite uten sitt omland, men kanskje er det også på tide å snu på flisa? Gi byfolk en mulighet til å bli bedre kjent med omlandet også. Bypatrioten tok med kamera for å kartlegge. Finne ut hva en lørdag i Giske kommune kan by på. I enkeltstående nisjebutikker med engasjerte fagfolk i fokus. 
  Les
 • IMG_9829.jpg

  170.000 brukte "Mellomrommet" - 09.02.17

  Jugendstilsenteret og KUBE satte publikumsrekord i 2016 med hele
  34 829 besøkende. Mye av suksessen tilegnes prosjektet «Byen» og da spesielt aktiviseringen av «Mellomrommet» hvor over 170.000 mennesker passerte gjennom fra perioden juni til nyttårsaften. 
  Les
 • CareW_og_Ane_Dahl_Torp.jpg

  På jakt etter skuespillere og statister - 08.02.17

  Har du en skuespillerdrøm? NRK er på jakt etter folk til småroller og som statister til sin neste serien "Hjemmebane" med Ane Dahl Torp og John Carew i hovedrollene. 
  Les
 • stefan_fiskerstrand_proff.jpg

  Stefan (19) blir proffspiller i Canada - 08.02.17

  Stefan Fiskerstrand fra Sula er en råtass på dataspill. Ferdighetene har vakt oppsikt i det internasjonale gamingmiljøet. Nå blir han Norges første profesjonelle Overwatch-spiller. 
  Les
 • Randi_Larsen.jpg

  Kurs i Olivenolje - 03.02.17

  Bruken av olivenolje i matlaging er stadig økende. I Ålesund har vi to spesialforretninger som selger olivenolje i en utalls varianter. Fagkunnskap og personlig service er felles for dem begge. Nå inviterer Oliviers & Co til kurs der du kan lære mer om hemmelighetene og triksene bak de edle dråpene. 
  Les
 • Wiig_Monsaas_Eibeboe.jpg

  Lokale kunstnere til KHÅK - 02.02.17

  Kommende lørdag åpnes vårsesongen i KHÅK Kunsthall med tre lokale kunstnere. De som skal stille ut er Tom Monsås, Fredrik Wiig Sørensen og Ruben Eikebø. 
  Les
 • IMG_8647.jpg

  Styrker samarbeid - 01.02.17

  Ålesund Storsenter er godt fornøyd med en økning på 8 % i 2016. I ei tid da alle spådde at handelen ville flate ut. Nå styrker de samarbeidet med Bypatrioten. - Ålesund by er en av byene som faktisk har greid å snu trenden i sentrum og det er ikke tilfeldig, sier senterleder Therese Kolvik Habostad.
  Les
 • Rings.jpg

  Skrekk og gru på Løvenvold kino - 30.01.17

  - Tidligere har de siste forestillingene med skrekkfilmer vært lagt til Moa. Pågang fra publikum i bysentrum gjør at vi nå også setter opp skrekkfilmene på Løvenvold. Vi starter med to torsdager på rad, sier kinosjef Beathe K. Breivik. 
  Les
 • G-Travel_AAlesund.jpg

  Rett fra Vigra til fotballdrømmen - 29.01.17

  - Sunnmøringer elsker engelsk fotball og vi opplever stor pågang til fotballturen i mai, sier daglig leder i G Travel Ålesund, Tore Aurdal. Reisebyrået opplever stadig større interesse for tematurer. 
  Les
 • spel_aalesund.jpg

  Premiereklare avgangselever - 26.01.17

  Det er like før generalprøven tar til. Nede i foajeén på Arbeideren venter publikum spent. I salen varmes det opp. De siste beskjedene går mellom musikere, elever og lærere. Ett år med forberedelser og intens innspurt går mot slutten. Nå skal prosjektet endelig spilles ut. 
  Les
 • barneteatret_vaart.jpg

  Gode tall for Teatret Vårt - 26.01.17

  Selv om høsten 2016 ble en krevende periode for regionteatret da flere av de oppsatte forestillingene måtte avlyses grunnet sykdom, er de godt fornøyd med tallene! 
  Les
 • turn_aalesund.jpg

  Drømmer om turnhall på sørsiden - 25.01.17

  Turnsporten er i vinden som aldri før. Med sine nesten 500 medlemmer er Ålesund Turnforening et av de største idrettslagene i fylket. Men nå har den gamle turnhallen gått ut på dato og klubben er på jakt etter nye lokaler.
  Les
 • IMG_1421.jpg

  Bypatrioten mener: Blink, ikke bom - 25.01.17

  Jeg er tidvis veldig glad for at jeg ikke er politiker. Ikke fordi jeg ikke kunne tenke meg å være med på å løse de oppgavene byen vår står overfor, men heller det å bli utsatt for den tidvise debatten som gjerne raser. Debatten i sosiale medier som like gjerne går på person som sak. Fordi vi alle står oss selv nærmest. Men kan vi tillate oss det? Når løftet gjelder en hel region? En hel by? Med ulike bydeler? 
  Les
 • sjakk_devoldfabrikken.jpg

  Sjakkfest i Langevåg - 24.01.17

  Denne helga står i sjakkens tegn når Ålesund Schaklag, Devoldfabrikken og Moods of Norway inviterer til sjakkturnering for både barn og voksne. 
  Les
 • sone_sentrum.jpg

  1000 mangler sonekort - 24.01.17

  1000 bilister mangler fortsatt elektronisk sonekort, og nå løper fristen ut. 
  Les
 • Teater_Loerdag.jpg

  Teater på Arbeideren hver lørdag - 20.01.17

  -Det har vært et mål hele tiden, og nå er vi der, sier kunstnerisk leder hos Barneteatret Vårt Cecilie Lundsholt som ser frem til teater i Arbeideren hver eneste lørdag frem til påske. 
  Les
 • IogM_Team.jpg

  I&M vant reklamekonkurranse - 20.01.17

  Jakt på tøffelhelter gav full uttelling for reklamebyrå i Ålesund. 
  Les
 • nesje.jpg

  Den nye Bondelagskokken - 20.01.17

  Nils Henning Nesje (40) har jobbet for å fremme nær og lokal mat lenge før det ble et begrep. -Det er en stor ære, sier han om å bli den nye Bondelagskokken og stipendet på 100.000 kroner som nå skal gå til å utvikle lokale matreiser. 
  Les
 • Kolvikbakken_i_Burma.jpg

  Ny Kolvikbakken skole i Burma - 19.01.17

  Takket være innsatsen til elevene ved Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund får foreldreløse barn i Burma splitter nye skolebygg og utsikter til en bedre framtid.  
  Les
 • Dans4.jpg

  Dansing i vinden - 18.01.17

  Dansing er i vinden som aldri før. Danseskolen har et stort spekter i neste alle sjangre. Nå settes det opp ekstratimer for to- og treåringer. (Inneholder sponset lenke). 
  Les
 • sindre_nakken_profil.jpg

  Den store bybrannhelga - 17.01.17

  For 13. gang på rad inviterer byvandrer Sindre Nakken til den årlige vandringen midt på natten i Ålesunds bygater. -Kle deg godt, og bli med er oppfordringen. Også en rekke andre aktører er med på å skape aktiviteter hele helgen. 
  Les
 • bystrikk_A.jpg

  Gjør deg klar for #bystrikk - 17.01.17

  Ålesunds egen strikkedronning «Knitting Inna» er klar for lansering av strikkeboken #bystrikk - selvfølgelig med sin kjære Ålesund by som kulisser.
  Les
 • sonekort.jpg

  Ikke skiftet sonekort enda? - 16.01.17

  To av tre bileiere i Ålesund som i dag har sonekort har enda ikke byttet til den nye elektroniske parkeringstillatelsen. Nå haster det! 
  Les
 • balmoral_at_sea.jpg

  Årets første cruiseskip - 14.01.17

  Vi er bare så vidt i gang med det nye året, men allerede 23. januar legger årets første cruiseskip til kai i Ålesund. 
  Les
 • helikopter_aalesund_1.jpg

  Høytsvevende filmkamerater - 13.01.17

  Per Christian Dyrø (35) og Reidar Isaksen (60) filmer spektakulære helikopterbilder til internasjonale storproduksjoner. Ryktet om de to filmkameratene i selskapet Orange Aerial i Ålesund har nådd helt inn til de store amerikanske filmselskapene. 
  Les
 • AlexRosen-1024x550.jpg

  Båtmesse flyttes frem - 12.01.17

  Når Sparebanken Møre arena inviterer til sin årlige Båt- og Caravanmesse skjer det en måned tidligere enn før. De er også svært glade for å ha fått Alex Rosén ombord. 
  Les
 • Oter_Atlanterhavsparken.jpg

  Auuuuuu! - 11.01.17

  Oteren Muffe ville også ha kos. Det fikk Finn på Atlanterhavsparken smertelig erfare da han tidligere i dag skulle ta en koselig selfie!   
  Les
 • kortreist-hurtigruta.jpg

  Kortreist på Hurtigruten - 10.01.17

  Fenalår fra Stranda, lokalbrygget øl og en ørliten hyler. Hurtigruten setter lokalmat på menyen på rundreisen langs kyst-Norge.
  Les
 • Undergrunn_AAlesund.jpg

  Utstilling i nye omgivelser - 09.01.17

  Kunstneren Trine Røssevold vil ta kunst ut til folket. Det gjør hun ved å lage en helt annerledes utstilling som ikke er blitt gjort i Ålesund før! 
  Les
 • arne_oksnes.jpg

  Arrangerer messe for gifteklare - 06.01.17

  - Vi har samlet et fantastisk team av utstillere og gleder oss til å ta mot gifteklare sunnmøringer. Det sier Arne Inge Oksnes, innehaver av Nordvestlandets største brudesalong, A. Oksnes i Ålesund. (Inneholder sponset lenke).  
  Les
 • Kimy6.jpg

  Radiodronninga trer av - 06.01.17

  Stasjonsleder og redaktør i Radio Ålesund, Kimy Hjemaas Fagermo(45),  takker av etter 14 år i Radio Ålesund. Nå skifter hun fullstendig kurs og begir seg ut i et fremmed, men spennende farvann. 
  Les
 • LizzKjoel.jpg

  Vårt nye stjerneskudd - 06.01.17

  Lizz(28) startet popkarrieren på Facebook. Nå har hun fått platekontrakt og er på full fart inn i pop-bransjen. 
  Les
 • AAlesundhavn.jpg

  Med Ålesund til Miami - 03.01.17

  De gjør seg klare for å ta med Ålesund i bagasjen. Målet er den internasjonale messen «Seatrade Cruise Global». Det er her det avgjøres. Hvor mange cruiseskip vi får besøk av i årene som kommer. Nå er de på jakt etter det beste bildet av byen vår, og frir til alle fotointeresserte Sunnmøringer.
  Les
 • IMG_6402.jpg

  Ny tid for de reisende - 02.01.17

  Fra nyttår tar kollektivselskapet FRAM over hurtigbåtrutene Ålesund - Langevåg og Ålesund - Hareid. I morgen blir det markering for de reisende.  
  Les
 • loevenvold_kino.jpg

  Rekordår for kinoene - 30.12.16

  Kinosjef Beathe K. Breivik jubler etter det som ble rekordår for kinoene i Ålesund. Hele 161.278 personer har i år satt seg i kinostolen. 
  Les
 • kystverket.jpg

  Ungdom sjekket inn - 29.12.16

  Ca. 250 håpefulle ungdommer møtte opp på Terminalen i Ålesund torsdag kveld til  "Sjekk inn». Et tiltak fra kommune og næringsliv for å få unge, nyutdannede til å flytte hjem etter endt utdanning.
  Les
 • Bybrann_Jubileum_2004.JPG

  Fellesfyrverkeri avlyst - 29.12.16

  -Der er dessverre for stor risiko å foreta oppskyting i kveld, sier arrangør Trine Klemetsen i Bypatrioten som sammen med sine samarbeidspartnere har fulgt værprognosene tett siste døgnet. 
  Les
 • OEJHforside.jpg

  Nytt i uka får ny redaktør - 29.12.16

  NRK-journalist Øyvind Johan Heggstad(47) blir ny redaktør i ålesundsavisa Nytt i Uka. Heggstad har vært ansatt i NRK Møre og Romsdal siden 1992. 
  Les
 • Vo_doren_klokke.png

  Ålesund i internasjonal klokkereklame - 28.12.16


  Når Øyvind Asbjørnsen oppfyller sin store drøm bruker han hjembyen som inspirasjon.
  Les
 • noedraketter.jpg

  Vil ha slutt på ulovlig oppskyting - 27.12.16

  Etter flere branner ved nyttårsskiftet i fjor går brann og politi i Møre og Romsdal ut med en påminnelse om forbudet som gjelder ved bruk av nødbluss på nyttårsaften. 
  Les
 • roy_petter_normann.jpg

  Gode tips for en vellykket nyttårsfeiring! - 27.12.16

  Salget av fyrverkeri er i gang! I den anledning har vi snakket med Svea Fireworks som er en av de største fyrverkerileverandørene i vårt område. Nettopp for å gi dere gode og viktige tips til en vellykket nyttårsfeiring.
  Les
 • BaalBok1.jpg

  Bålbok ble bestselger - 25.12.16

  Lokalkunnskap og gode historier fra nærmiljøet har slått skikkelig an i Ålesund. Etter salgstallene å dømme var det mange harde pakker under treet denne jula.
  Les
 • Littlebig.jpg

  Little Big er klare! - 20.12.16

  De har holdt sammen siden oppstarten i 1994 og produserer fortsatt nytt materiale. -Det er ganske utrolig å oppleve at folk fortsatt kommer og spør om de kan få kjøpe den første plata, men da må jeg si som sant er. Vi vet ikke en gang hvor masteren er, sier Runar Gjøsund bassist i ålesundsbandet som er klare med nok en helaften på Teaterfabrikken. 
  Les
 • Jonatan_Osvik.jpg

  - Ikke stjel parkeringsplassen vår - 15.12.16

  Jonathan Osvik er avhengig av rullestol for å komme seg fram i sentrumsgatene. Men parkeringsplassene som er reservert for bevegelseshemmede er ofte opptatt. Av folk som ikke har lov å stå der. 
  Les
 • Hurtigbaat_AAlesund_5.JPG

  Bedrer Kollektivtilbud - 15.12.16

  -Kollektivtilbudet i Ålesunds-regionen blir brukt av svært mange, og vi er derfor ekstra glade for at vi frå 2017 kan gjøre tilbudet enda bedre, sier samferdselssjef Arild Fuglseth. 
  Les
 • Bogen.jpg

  Utenriksreporter til Ålesund - 15.12.16

  Fredag kl. 15.00 inviterer Bypatrioten og Sunnmørsposten til "ukeslutt". Her blir det gratis foredrag med TV 2-s utenriksreporter Øystein Bogen. 
  Les
 • hurtigbaat.jpg

  Luftet ny hurtigbåt - 14.12.16

  Den nye hurtigbåten M/S Godøy var i dag på luftetur. Dette er den første av fleire nye hurtigbåter, som fra nyttår skal trafikkere hurtigbåtrutene i fylket.
  Les
 • stornespiren.jpg

  Byfyrverkeri fra Stornespiren - 13.12.16

  Det er nesten ikke til å tro. Det blir fellesfyrverkeri i Ålesund på nyttårsaften og det skytes fra Stornespiren midt i bysentrum. Nå er spørsmålet bare, hvor høyt og hvor mye. 
  Les
 • Per_Henry_Borch.jpg

  Filmprodusent med store planer i Ålesund - 09.12.16

  Filmprodusenten Per Henry Borch har bestemt seg for å etablere seg i hjembyen Ålesund. Fra 1. januar 2017 får firmaet Truenorth Norway, forretningsadresse og kontor på Skateflua i Ålesund sentrum. 
  Les
 • Rod_Bianco.jpeg

  Smak av New York i gågata - 08.12.16

  De har ikke åpnet dørene helt enda, men kommende lørdag kan du få en sniktitt i det som vil bli Norges smaleste galleri. I Ålesund. 
  Les
 • julemann_1.jpg

  Hjem til Ålesund i jula? - 07.12.16

  Hjem til Ålesund i julen? Ta en titt i vår Bykalender som nesten eksploderer av konserter, forestillinger, show og aktiviteter. En som gleder seg til å stå på scenen er Haakon Sørvik som er klar med ny julequiz i ny julegenser!
  Les
 • holm.jpg

  Viktig ålesundshistorie i ny bok - 07.12.16

  Det var fullt hus i Molovegen 12 da Kjell Skorgevik presenterte sin nye bok om en av ålesundhistoriens mest betydningsfulle familier. Valg av lokale for bokpresentasjonen ga seg selv. Det var nettopp i dette huset at "stamfar" Aslak Holm fra Romsdal slo seg ned med familien i 1873.
  Les
 • IMG_6939.jpg

  Jul i gågata - 07.12.16

  Kommende søndag skal gågata i sentrum fylles med aktivitet, moro og gode tilbud i førjulstida. 
  Les
 • julenisse.jpg

  Julenissen avslører hemmelighet! - 02.12.16

  - Alle ålesundere tror på Sulanissen og snakker om den hele tiden. Men da jeg dro opp på Sulafjellet for å hilse på min kollega viste det seg at han bare var av tre! Han sa ikke ett ord! Det synes jeg ålesunderne skal bite seg merke i.Det sier den vaskeekte og høyst levende Ålesundsnissen, som tar en kort pause for å snakke med Bypatrioten i den hektiske førjulstida. 
  Les
 • IMG_0663.jpg

  "Hele verden" strømmer til Atlanterhavsparken - 30.11.16

  - Tallene er ganske utrolige og overraskende. I høst har vi gjort en grundig kartlegging av hvor gjestene våre kommer fra, sier daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal. 
  Les
 • marked.jpg

  Utstillerliste Bypatriotens Julemarked - 27.11.16

  Kommende helg er det igjen klart for Bypatriotens store julemarked i Ålesund sentrum. Her får du oversikten over mer enn 50 utstillere som har forberedt seg for å gi deg en fantastisk opplevelse. Her får du handle herlig lokalmat, håndverk, og små og store gaveartikler til jul. Bare å glede seg!
  Les
 • inger_lise_nisse.jpg

  Håper på gavedryss - 27.11.16

  En av deltakerne på årets julemarked er Hjelpegruppen i Ålesund og omegn. Fra sin stand i Korsatunnelen skal de blant annet selge kakao og ha "Katta i sekken". Men mest av alt ønsker de seg et gavedryss fra de som besøker julemarkedet.
  Les
 • AAKP.jpg

  Går du med en gründer i magen? - 27.11.16

  Førstkommende torsdag 1. desember er Trond Lervik og kollegene i Ålesund kunnskapspark vertskap for et ettermiddagsseminar for gründere fra Ålesund og omegn som har et brennende ønske om å skape noe nytt. 
  Les
 • foto_o._paulsen.jpg

  "Natt i akvariet" - 23.11.16

  Fredag ettermiddag er det nok en gang klart for «Natt i akvariet» på Atlanterhavsparken. Et arrangement som i fjor samlet over 1200 små og store nysgjerrigperer. 
  Les
 • NTNU.jpg

  Studenter kan velge vekk Ålesund - 23.11.16

  Budskapet er ikke til å misforstå. Om Ålesund kommune velger å skrenke inn på både ølsalg i butikk og skjenketider vil dette gjøre byen svært lite attraktiv for studenter. Det sier Falk Øveraas som er Studenttingsrepresentant ved NTNU Ålesund. Han frykter at studentene i stedet vil velge seg til andre byer som er kjent for å ha bygget opp gode studenttilbud. 
  Les
 • Bunnpris.jpg

  Tror på øl-rush fra Ålesund - 23.11.16

  - Det er nesten som jeg ikke tror det jeg hører. Det er jo et gufs fra 80-tallet. Men for all del, ålesunderne er hjertelig velkommen til å handle øl hos oss. Det sier kjøpmann Lars Myren som driver Bunnpris i Øysenteret på Valderøya.
  Les
 • Bjoern_Eidsvaag.jpg

  Fullsatt kulturhus - 22.11.16

  -Jeg ble overrasket da jeg så at vi knapt har hatt et ledig sete fra midten av november. En trend som fortsetter ut året. Selv på de arrangementene som vi tenkte var smale tilbud er det helt fullt, sier Hans Pareliussen om en knallsesong på Parken Kulturhus.
  Les
 • oelsalg.jpg

  Hardt til verks mot alkoholsalg - 22.11.16

  Flertallet i helse- og velferdsutvalget i Ålesund kommune mener det er til befolkningens beste å innskrenke skjenketiden for alkohol på utestedene fra klokka 03 til 02 i helgene.Tilrådningen skjer til tross for klar motstand fra yngre krefter og næringsliv. 
  Les
 • frisk_bris.jpg

  Frisk Bris gjør ventetida kortere - 21.11.16

  Det kan bli riktig så koselig når de blide damene i vokalgruppa Frisk Bris ønsker velkommen til konsert førstkommende fredag 25. november på Vardehuset i Ålesund. 
  Les
 • Julekort_Bjoernsen_AAlesund.jpg

  Julekortene til Helge (73) går unna - 18.11.16

  I disse sosiale medier-tider er det kanskje mange som tror at tradisjonen med julekort er i ferd med å forsvinne. Det merker ikke Helge Bjørnsen (73) noe til. 
  Les
 • Bud_Eurospar.jpg

  Melk og brød rett på døra - 17.11.16

  Om du bor på Hessa, Ellingsøya, Spjelkavika eller i sentrum: Nå kan du med noen enkle tastetrykk få dagligvarene rett hjem på døra. Dagligvarehandel på nett i ferd med å ta av i Ålesund. 
  Les
 • Chefs_dinner_Norge_1.jpg

  Vil erobre verden med Vestlandsmat - 14.11.16

  De er nok blant de aller fremste ildsjelene for lokalmat i Norge. Nils-Henning Nesje, Preben Moen, Gunnar Nagel- Dahl, og Torstein Hatlevik. Nå har matkunstnerne funnet oppskriften for suksess og dannet «Chefs Dinner Norge». En middagsopplevelse helt utenom det vanlige. Bare kort tid etter oppstart står både Dubai og Valencia på menyen.  
  Les
 • Brann4.jpg

  Ser kun fordeler med fellesfyrverkeri - 12.11.16

  Mannskapene i Ålesund brannvesen ser kun fordeler dersom det blir en stor, felles oppskytning av fyrverkeri i Ålesund og Giske. 
  Les
 • IMG_7729.JPG

  Oversikt førjulsarrangement - 12.11.16

  Den herlige førjulstiden er her med julemarkeder og koselige tilstelninger for hele familien. Lurer du på hva som skjer? Vi har i år som i fjor laget en oversikt sånn at du lettere kan finne frem til den gode stemningen og opplevelsene i egen by!
  Les
 • Matfestivalen-flytter_o.jpg

  Under samme tak - 11.11.16

  Den Norske Matfestivalen og Bypatrioten har funnet tonen og har bestemt seg for å ha felles kontorlokaler i Kipervika i Ålesund.
  Les
 • Farsdag.jpg

  Tips til farsdag - 09.11.16

  Det er jo viktig at våre to ungdommer som er i gang med sin arbeidsuke får erfare litt om det å være ute med kamera i bygatene. Vi kan jo ikke bare sette de til oppgaver med historisk sus. Så vi sendte de på shopping. For å finne gode gavetips til farsdag. 
  Les
 • HUndefrisoer.jpeg

  Vil starte hundefrisør - 09.11.16

  Etterspørselen etter hundefrisører i ålesundsområdet er stor. Enkelte har til og med reist til Molde for å få stelt hundene sine. Slik kan jo vi ikke ha det? Nå vil Austeja Bardauskaite starte opp men mangler lokale!
  Les
 • arbeidsuke-total.jpg

  Arbeidsuke i ukjent land - 07.11.16

  Denne uken har Bypatrioten vært så heldig å få to flotte jenter fra Sula ungdomsskole på arbeidsuke. Den aller første dagen gikk med til en «kjentmannsprøve».  Hvor hvor godt kjenner egentlig ungdommen sitt eget bysentrum? Ålesund sentrum? Henrikke Torben (14) og Synnøve Tusvik (14) ser på hverandre. -Vi er i byen av og til. Sikkert alt for lite, sier de og vi går i gang!  
  Les
 • IMG_3576.jpg

  Gratiskino om "Storeggen" - 07.11.16

  I juni måned ble Ålesund bys nye stolthet, bankskøyta STOREGGEN, høytidelig døpt, og en spennende planleggings- og byggeprosess var fullført. To lørdager på rad er byens befolkning nå invitert til å se dokumentaren om prosjektet og historien rundt bankskøytene gratis på Løvenvold kino.
  Les
 • jugend_2.jpg

  AaFK-Henrik om festivalflytting - 07.11.16

  Konsertarrangørene Momentium ønsker å flytte gigantfestivalen Jugendfest fra Color Line stadion til sørsida i Ålesund sentrum. Dermed mister Aalesunds Fotballklubb inntektene de har hatt med å leie ut stadion som musikkarena. 
  Les
 • Hole_kjoett_Laila.JPG

  Fristende delikatesser i 25 år - 06.11.16

  I 25 år har Hole Kjøtt solgt kjøttvarer over disk til sultne ålesundere. Butikken åpnet i gågata 7. november 1991. Responsen var så stor at den i 1997 flyttet til Keiser Wilhelmsgate, til en moderne butikk med egne produksjonslokaler, kjøkken, eget pølsemakeri og lokaler for nedskjæring av kjøtt.
  Les
 • Den_store_kinodagen_2014.jpg

  Den store kinodagen - 03.11.16

  Lørdag er det klart for den store kinodagen med halvpris på alle filmer og en rekke aktiviteter på kinosentrene over hele landet. Også på Moa og Løvenvold.
  Les
 • Parkering_Aksla.JPG

  Gratis lørdagsparkering i Aksla - 02.11.16

  Hver lørdag i november, og lørdager og søndager i desember, er det helt gratis å sette fra seg billen innendørs i det gigantiske parkeringsanlegget i byfjellet. 
  Les
 • Kystveret_fasade.JPG

  Kystverket med åpen dag - 01.11.16

  Kystverket er en betydelig arbeidsplass i Ålesund med hele fire driftsenheter, men hva driver de egentlig med? Det kan du få svar på om du tar turen innom de nye lokalene på Skansekaia kommende fredag. Da inviterer de nemlig til åpen dag! 
  Les
 • Anitra_Anita_2016-00396.jpg

  Å våge være der for hverandre - 31.10.16

  Allehelgensdag nærmer seg og førstkommende søndag ønsker Anitra Kringstad og Anita Alnes Solevåg alle hjertelig velkommen til «Hjertefred» på Devoldfabrikken. Et åpent arrangement for alle uansett bakgrunn og tro. Et arrangement for å minnes og ta vare på. Livet er ikke som på sosiale medier. Livet kan være nådeløst og det må vi våge å snakke om, sier de to som har erfart akkurat det. 
  Les
 • Klimpen-A.jpg

  "Klimpen" åpnet igjen - 28.10.16

  Nærmere 70 ungdommer dukket opp og stemningen stod i taket når «Hessaklimpen» hadde nyåpning i kveld. Dette takket være dugnad og initiativ fra engasjerte voksne i FAU på Hessa Barneskole. I mengden fant vi en smilende Hans Remmen som kunne konstatere at dette var nett som i «gamledager» da han selv satt i styret på fritidsklubben.
  Les
 • jugendfest-aalesund.jpg

  Jugendfesten og Ålesund LIVE til sørsida? - 26.10.16

  Festivalåret 2017 kan by på overraskelser dersom Momentium får det som de vil. Konsertarrangøren ønsker å flytte både Jugendfest og Ålesund Live til sørsida av bysentrum. 
  Les
 • Jet_Photo_johanneslovund-.jpg

  Lokal fotograf blant verdensstjerner - 25.10.16

  Han er bare 21 år men Johannes Lovund fra Valderøya like utenfor Ålesund har allerede rukket å gjøre seg godt bemerket som fotograf. Nå er han en av de nominerte til  »Verdens Beste Musikkfestival-Fotograf 2016». Ei kåring i regi av bransjemagasinet edmsauce.com. På listen finner du også en rekke fotografer som har dokumentert verdensstjerner i flere tiår. 
  Les
 • Cirkus_Zorba.jpg

  Barnas Lekival - 21.10.16

  Denne helgen blir det full rulle i Sparebanken Møre Arena i Ålesund når det inviteres til Lekivalen. Det betyr en kjempestor stor hall rigget og stappet med aktiviteter for barn og familier. Sang, dans, trylling, kjendiser og store sklier er bare noe av det man kan se frem til. 
  Les
 • kammerkor.jpeg

  Høstkonsert - 21.10.16

  Denne helgen er Ålesund Kammerkor klare med sin høstkonsert både i Volsdalen og Vigra kirke. Konserten er bygd rundt Knut Nysted sin kormusikk og som kjerne i programmet vil de fremføre «Prayers og Kirkegaard» et korverk i seks deler med Søren Kirkegaard sin filosofering over relasjonen mellom mennesket og Gud.
  Les
 • IMG_5451.jpg

  55 filmer på tre dager - 17.10.16

  Er du glad i film? Da har du tre fantastiske dager i vente. Torsdag åpner nemlig den fjerde utgaven av West Nordic International Film Festival i Ålesund. Her blir det maraton med 55 filmer fra alle verdens kroker. 
  Les
 • IMG_5470.jpg

  Imponerende mange til topps - 16.10.16

  Arrangørene av «Fjelltrimmen» som arrangeres hvert år til toppen av «Signalen» på Valderøya har aldri før sett tall som dette. Hele 17. 240 turer ble registrert i perioden april til september i år. 
  Les
 • NLU_Herremiddag_AAlesund.jpg

  Klare for "Herremiddag" - 16.10.16

  Denne uken dekker studentene ved NTNU  bordene og inviterer til det som blir byens aller første «Herremiddag». -Dette gjør vi for å sette fokus på en svært viktig ting. Nemlig at der er langt færre unge menn som fullfører studiene en kvinner, sier arrangementsansvarlig i NLU Kristian Løseth. 
  Les
 • Droemmedag_aafk.jpg

  Vant drømmedag med AaFK - 16.10.16

  Over 200 barn, unge og engasjerte voksne var i dag i sving på gressmatta på Valdervoll etter at idrettslaget i Giske kommune vant en helt egen drømmedag med AaFK. 
  Les
 • Hallvard_Braein.jpg

  Fra Fosnavåg til Murmansk - 11.10.16

  I går var det førpremiere på filmen «Børning 2» der publikum på hjemmebane kunne fryde seg over åpningsscener med arge bilscener gjennom gatene «downtown» Fosnavåg sentrum. Det var nemlig her startskuddet på filmen gikk til stor glede for lokalbefolkningen som var statister, næringsliv som sponset og en heltent ordfører som trolig gjerne hadde gjort det igjen. 
  Les
 • Arv_i_butikk.jpg

  En spesiell "ARV" - 07.10.16

  -Det blir enkel stil. Vi har ikke store kolleksjoner, og våre produkter ligger i en relativt høy prisklasse, forteller grunder og eier Maria Berggren godt plassert i toppen av en trappestige med malerkosten i hånden. Det er nemlig mye som skal på plass for å komme i mål til åpningen som er planlagt i månedsskiftet oktober/november. 
  Les
 • IMG_1472.jpg

  Stor stas - 07.10.16

  Giske kommune forbereder seg til stor fest. Anledningen er det første offisielle besøket av ei Dronning på kanskje 1000 år når H.M Dronning Sonja i dag åpner det nye opplevelsessenteret på Alnes. 
  Les
 • Hoestferie.jpg

  Høstferie i Ålesund? - 06.10.16

  Skal du ha ferie i egen by, eller kanskje du får besøk og lurer på hva dere skal finne på? Her er noen ideer til høstferieaktiviteter for familien: 
  Les
 • Trine_Sakslund.jpg

  Fra sofa til NM i fitness - 05.10.16

  Jeg treffer Trine i solen på Skansekaia. Det første jeg tenker er at hun er liten. Og ufattelig god trent. Hun ler. - Nøyaktig 1,52, sier hun og jeg føler meg enorm med mine godt over 180 centimeter. Hun er ikke beskjeden. Hun er tross alt nordlending, selv om hun har bodd 13 år i Ålesund. Hun ivrer etter å fortelle. Ikke rart. 
  Les
 • Japan_trubadur.jpg

  Jorden rundt med gitar - 05.10.16

  Han kom med Hurtigruten til Ålesund i dag. Med gitar og munnspill i bagasjen. På denne måten har Masanori Ueda fra Japan reist jorden rundt. 
  Les
 • jam_kulturhuset_Dragen_4.jpg

  Lørdagsjam og bandaften - 03.10.16

  Det spirer og gror i tilbudene hos Kulturhuset Dragen. Med Geir Nakken i spissen håper de nå å få med seg musikermiljøet i Ålesund til fast jam og treff i lokalene. Lørdag var det oppstart og hit kom folk for både å spille og lytte. 
  Les
 • Moloveien-stempel.jpg

  Molotid i Moloveien - 02.10.16

  Der var ikke en stille krok i Moloveien i dag. Den årlige familiedagen inviterte til en magisk  dag for små som store når de tradisjon tro fylte denne spesielle delen av Ålesund med liv. Anledningen var "Familiedagen i Moloveien" i regi av den årlige kust- og kulturfestivalen "Høstscena". Gateteater, konserter, tombola, gartneri, og spindelvev var bare noe av det de besøkende fikk bryne seg på og oppleve når de trådte inn i det som arrangørene beskriver som "Molotid". 
  Les
 • skattkammeret-besoek.jpg

  Gull for bydelen - 02.10.16

  I går åpnet der en helt ny butikk i Skarbøvika. «Skattekammeret» på gateplan har en god miks av både gaveartikler, klær, garn og interiør. -Dette er helt gull for bydelen vår, sa May Grete Jacobsen som hadde tatt turen sammen med datteren og barnebarnet.
  Les
 • gateterminal_skateboard.jpg

  Vil være ja-kommune - 30.09.16

  - Vi kan ikke love at vi skal løse alt, men vi kan love at vi skal prøve, sier ordfører Eva Vinje Aurdal som understreker at kommunen ønsker å  møte kreative forslag og arrangører av festivaler og arrangment med med ei positiv og løsningsorientert holdning.
  Les
 • rosasloeyfe.jpg

  Til vers for kreftsaken - 28.09.16

  Flere hundre rosa ballonger ble i dag sluppet fra trappene til byfjellet Aksla i Ålesund. Anledningen var den årlige Rosa Sløyfe aksjonen. De mange fremmøtte som var med på markeringen ble ledet opp fjellsiden av både Mannskoret Dovre, Frisk Bris (i dobbelt forstand) og en Signe Stunden i storform. (Se video i toppen av saken). 
  Les
 • IMG_7996.JPG

  Ønsker å forklare - 28.09.16

  På bakgrunn av diskusjoner i sosiale medier der publikum har reagert på at der henger skilt om inngangspenger og toalettavgift på Fjellstua, ønsker daglig leder Helge Jan Breivik Farstad å imøtekomme den pågående kritikken. Han ønsker å forklare hvorfor ting er som de er. 
  -Det er flott med engasjement rundt Fjellstua, og vi er glade for akkurat det, men det er også viktig at man tar med hele bildet, sier han. 
  Les
 • roar_salen.JPG

  På flyttefot - 27.09.16

  Ålesund parkering AS flytter fra ærverdige Rønnebergbua til nye lokaler i Waaganbygget, Korsegata 4B i fjerde etasje. Det nye kontoret er åpent for publikum fra mandag 3. oktober klokka 08.00.
  Les
 • Motestua.jpg

  Kundekvelder og karameller - 27.09.16

  Stadig flere butikker og bedrifter inviterer publikum til kundekvelder og arrangementer på kveldstid. Hva er det som drar? Vi ble med når 30 damer i alle aldrer var samlet til VIP kveld på Motestua på Valderøya i kveld. 
  Les
 • Paal_Bakke.jpg

  Fra TV 2 til Bypatrioten - 26.09.16

  I forrige uke kom nyheten om at Pål Bakke har valgt å forlate TV 2. For Bypatrioten er det derfor veldig kjekt å kunne fortelle dere at han ikke skal lagt av gårde. Heller tvert i mot. Nå blir han enda mer tilstede. På jobb for byen vår. 
  Les
 • studenter.jpg

  Veldedig trappeløp - 23.09.16

  Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden - mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp, og studentene vil ha deg ut av godstolen for å bidra. 
  Les
 • IMG_0884.JPG

  Tilstandsrapport Ålesund sentrum - 22.09.16

  Inkludert de forestående åpningene har det vært over 40 nyetableringer av butikker og frisører i Ålesund sentrum de siste to årene. I tillegg har det kommet til åtte nye spisesteder og kaffebarer.

  Det har selvsagt også forsvunnet noen de siste par årene - mellom 25 og 30 - men det er ikke tvil om at det har vært en netto tilvekst.
  Les
 • astridOveraa.jpg

  I anledning dagen - 21.09.16

  I dag er de premiereklare med stykket "I anledning dagen". Innehaver, grunder og primus motor på Teaterfabrikken Astrid Overaa tror kanskje at Bypatrioten nå skriver en anmeldelse av stykket. Det kunne jeg glatt ha gjort, en god en også, men i anledning jubileet er det helt på sin plass å strekke det enda litt lengre. Så her kommer en litt spesiell gratulasjon til en av de viktigste kulturscenene i Ålesund. 
  Les
 • trine-intervju.jpg

  Spleis på fellesfyrverkeri! - 19.09.16

  Bypatriotens viktigste oppgave er å bidra til en åpen og inkluderende by. Vi lager arrangement, arenaer og møteplasser som er tilgjengelig for alle. Nå ønsker vi å legge til rette for tidenes heftigste fyrverkeri i Ålesund og Giske på nyttårsaften 2016. For å få til dette inviterer vi til spleiselag. Her ser du hvordan du kan bidra! 
  Les
 • den_lille_prinsen.jpg

  Eget univers for barna - 17.09.16

  Tenk da. Om der fantes et sted der man kunne ta med seg de små og bare smyge seg inn i et nytt univers. Et sted der tankene bare kan fly. Der latter og tårer sitter løst og undring er en selvfølgelighet. I går hadde Barneteatret Vårt premiere på "Den lille prinsen" og nok en gang har de greid det. Å skape en helt unik opplevelse fra begynnelse til slutt. På Arbeideren i Ålesund.
  Les
 • Modo_AAlesund.jpg

  Modo 10 år - 15.09.16

  For ti år siden åpnet tre venner med store ambisjoner egen klesbutikk på Moa. I 2013 utvidet de ytterligere og åpnet dørene på hjørnet i Kipervika. Midt i Ålesund sentrum. I byen der det har skjedd mye på kort tid. 
  Les
 • kystverket_daap.jpg

  Døpte hybridskip - 15.09.16

  I går ble Kystverkets nye hybridskip, OV "Bøkfjord", døpt. Gudmor var Ellen Katrine Hætta, som er politimester i Finnmark politidistrikt. Se bilder fra seremonien som ble gjennomført i strålende sol i Ålesund sentrum.  
  Les
 • IMG_1705.jpg

  Et torg i 2016 - 11.09.16

  Det går ikke en dag i Ålesund uten at noen nevner torget på Kipervika. Husker du den gang. Da alle var på torget. At der tidvis var mer aktivitet kan stemme, men at løsningen er så enkel som mange skal ha det til er ikke sikkert. Spørsmålet er kanskje heller. Hvordan ønsker man å benytte et torg. I 2016? 
  Les
 • gateterminal-publikum.jpg

  Tanker om en holdeplass - 11.09.16

  Det er helt utrolig å se på. Å bare stå der og være vitne til at det som lenge kun har vært en død plass i egen by livner til. At folk trekker sammen, spør og leker. De diskuterer og de undrer. Det skjer nå takket være prosjektet rundt den nye gateterminalen. Et midlertidig byutviklingsprosjekt som skal involvere. Det er jo ikke på tull. Det er en helt reell test av hvordan dette området kan komme til å fungere om ikke alt for lenge. 
  Les
 • henrik_overaa_bjoernson.jpg

  Standup i dagesvis - 10.09.16

  Det begynte med to enkle klubbkvelder i 2014 og siden har det bare utviklet seg. Nå er Ålesund Standupfestival klare med årets program og neste helg braker det løs med helproff improkomedie, klubbkvelder og soloshow. 
  Les
 • kunstskolen.jpg

  Bymylder - 08.09.16

  De to siste dagene har seks elevgrupper ved skolen, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap og kunstmuseet Kube/Jugendstilsenteret, fått i oppgave å utarbeide prosjekter som kan gjøre byen enda bedre.
  Les
 • aspoeydagane.jpg

  Velkommen til Aspøya - 07.09.16

  Til helga er det klart for Aspøydagane i Ålesund. Dagene hvor en hel bydel går sammen for å skape opplevelser for alle som bor her, men også for alle som ønsker å komme på besøk. Dette er nemlig en bydel med svært rik historie og mange spennende aktører. 
  Les
 • hostscena.jpg

  Høstscena er her - 06.09.16

  De sitter på ett av byens minste, men desto mer produktive kontorer. Midt mellom Børsen og First Hotel Atlantica. Bak en enkel smijernsport skapes og knas programmet som skal bidra til å sette Ålesund på kulturkartet. For teater er ikke bare teater og kunst er ikke bare kunst. For apparatet i Høstscena er det like viktig å hente inn de gode forestillingene som å selv være med på å skape nytt. Å produsere. 
  Les
 • IMG_1472.jpg

  Opplev enda mer av Alnes - 05.09.16

  Om kun kort tid åpner det helt nye opplevelsessenteret på Alnes. I nær tilknytning til gamle Alnes Fyr, og godt gjemt i terrenget, er det nå lagt til rette for at besøkende kan nyte denne naturperlen i langt større grad enn før. I går fikk lokalbefolkningen en aldri så liten førpremiere. Her ser du bildene. 
  Les
 • IMG_7666.jpg

  Ålesund Triathlon - 04.09.16

  I dag tidlig stilte nesten 50 deltakere til start i det som var aller første utgave av «Ålesund Triathlon». Dermed var det klart for 500 meter svømming Volsdalsberga, 20 km på sykkel på Innfartsveien og 5 km løp ved Color Line stadion. 
  Les
 • stormen.jpg

  Stormen i gata - 02.09.16

  Lørdag kl. 12.00 inviterer Stormen Supporterklubb til "Stormen i gata". Et årlig event, åpent for alle, med gratis grillfest, kaffe og aktiviteter like utenfor sin egen butikk i Buholmgata. 
  Les
 • sirkus.jpg

  Sirkusdrømmen - 30.08.16

  Hun er verdens yngste sirkusdirektør. En jobb på godt og vondt for Ronja Gujord (26) fra Kristiansund. Sammen med ektemannen har hun nemlig satset alt. Alt for å for å bringe drømmer, sirkus og teater ut til distriktene. I Ålesund har publikum sviktet, og i dag måtte de rigge ned teltet i striregn på Valderøya av samme grunn. Det skar i hjertet til en Bypatriot. 
  Les
 • kino-ute.jpg

  Gratis utekino - 30.08.16

  Kommende fredag inviterer Nordisk Film Kino til gratis utekino for alle på parkeringsplassen ved Sparebanken Møre Arena. 
  Les
 • bryanadams.jpg

  Bryan Adams til Ålesund - 28.08.16

  Endelig kunne de lette på sløret og det er ingen hvem som helst som er på vei til jugendbyen. 10. februar 2017 står nemlig verdensstjernen Bryan Adams på scenen i Sparebanken Møre Arena. 
  Les
 • IMG_8506.jpg

  Superlørdag i by´n 27. august - 21.08.16

  Kommende lørdag er det duket for superlørdag i Ålesund sentrum. Det er Politiets dag på Tinghuset, full fart med Matfestivalen i Ålesund og bilutstilling med folkevogner på Skansekaia. Les mer om hvor og når det skjer!
  Les
 • Speidernes_Hus_5.jpg

  Harald Grytten rørt og imponert - 20.08.16

  Et stort og omfattende arbeid er i gang for å rehabilitere tak og fasader på «Speidernes hus» i Kipervikgata. Om du gjør som Bypatroten og stopper for å spørre om det som pågår, så kan du ende opp med å bli ganske overrasket over hvor fascinerende ei historie om et hus og 100 byspeidere faktisk kan være. 
  Les
 • IMG_2246.jpg

  Mot drømmesommer - 18.08.16

  -Vi har toppet fjorårets rekord, sier en svært fornøyd direktør ved Hotel Brosundet etter det som best kan betegnes som en drømmesommer etter en svært tøff start på 2016. 
  Les
 • John_Butler.jpg

  Mistet nær venn, lager konsert. - 18.08.16

  Da han mistet en nær venn av kreft, fikk han behov for å gjøre noe. Han fulgte nemlig sin venn tett under sykdommen og fikk på den tiden også et nært forhold til jobben som gjøres ved kreftavdelingen i Ålesund. Resultatet har blitt en stor støttekonsert med 11 lokale musikere på Parken Kulturhus i oktober.
  Les
 • Innostart.jpg

  Innostart - 15.08.16

  Sommerferien går inn i sin aller siste fase og et helt nytt skoleår står for døren. Hos NTNU i Ålesund «bryter de seg på høsten» med et pang. «Innostart» heter arrangementet der over 1000 studenter får være med på en helt unik idélab og workshop. -Vi skal nemlig bli ekstra gode på å jobbe på tvers og i samarbeid med andre, forteller Mari Liavaag Holm, som er Innovasjons- og entreprenørskapskoordinator. 
  Les
 • IMG_8412.jpg

  Magiker på flyttefot - 11.08.16

  Han har gjort stor suksess med sine tryllerier i gågata. Lokalet i enden av gata ble for lite og nå flytter Tito Magic til nye lokaler i Nedre Strandgate. 
  Les
 • IMG_1811.jpg

  Jakter på ny byplansjef - 09.08.16

  Marius Halvorsen står på toppen av museumshaugen i Ålesund og speider. Ser ut over en by og en kommune i endring. Vi står på rett plass. Herfra ser du det meste. Byen, øyene rundt, og rådhuset. Han er nemlig i gang med et helt spesielt oppdrag. Å finne den rette kandidaten til å fylle stillingen som ny byplansjef i Ålesund.
  Les
 • IMG_1616.jpg

  Tøysekoppen-et eget univers - 08.08.16

  Like før sommersesongen satte inn for fullt var det dags for å åpne et helt nytt tilbud på Devoldfabrikken. «Tøysekoppen» er en helt spesiell kafe hvor barna er de viktigste kundene, et sted der gult er veldig kult og det meste tilrettelagt for kos og lek. Men det slutter ikke der. Kaféen er nemlig bare begynnelsen på det som skal bli et helt eget univers. «Tøysefabrikken». 
  Les
 • IMG_1482.jpg

  Fortviler over busstilbudet - 07.08.16

  -I sommer har vi hatt flere gjester som har ønsket å ta bussen inn til Ålesund, for å spise eller oppleve bylivet, men kommer de seg til byen, kommer de seg ikke tilbake til hotellet. Det er fortvilende, og tilbudet er alt for dårlig. Det rammer reiselivet og alt det vi prøver å bygge opp, sier Per Ståle Dyb daglig leder for Aalesund Airport Hotel på Ytterland i Giske kommune. 
  Les
 • IMG_1418.jpg

  Tester gateterminal i sentrum - 06.08.16

  Oppe i 6. etasje rådhuset i Ålesund kommune er det spennende ting under oppseiling. Viktigst av alt. I september skal prosjektet løftes opp og ut fra møterommet og ned på gateplan. Et prosjektarbeid som vi aldri før har sett det i byen vår. Nå skal man teste en gateterminal. På skikkelig. Lenge før den faktisk bygges.
  Les
 • suicidesquad.jpg

  Spennende kinohøst i gang - 05.08.16

  Kinoene i Ålesund har hatt en knallsommer med svært godt besøk. Gode filmer og varierende vær har tydelig vært en god kombinasjon, men det ser ikke ut til å stoppe med det. -Vi ser virkelig frem til høsten, og flere av storfilmene har allerede sørget for utsolgte hus, sier kinosjef Beathe K. Breivik.
  Les
 • atlanterhavsparken_stokfisk.jpg

  Lanserer egen tørrfisk - 29.07.16

  -Vi ville slå et slag for tørrfisken og oppdaget at det ikke var så lett å finne en lokal leverandør. Dermed gikk vi i gang med det som har blitt noe helt nytt og ikke minst vårt eget. I dag kunne vi endelig presentere produktet og legge det for salg i butikken, sier Britt Giske Andersen ved Atlanterhavsparken som etter litt research klarte å få med seg både Stokfisk og Brisk på det spennende samarbeidet. 
  Les
 • IMG_0633.jpg

  Går mot knalltall - 25.07.16

  -Vi har nesten ingen dager i juli der vi har under 1000 besøkende. Fortsetter det sånn blir det en knallsommer for oss her på Atlanterhavsparken. Det er jo dette vi jobber for hele vinteren, ja hele året, sier en strålende fornøyd Britt Giske Andersen.
  Les
 • IMG_0273.jpg

  Like gode som Rosenborg - 17.07.16

  Du ler kanskje? Men i går så var vi akkurat det. I går var AaFK akkurat like gode som serieleder Rosenborg. 
  Les
 • baatfest.jpg

  Ålesund Båtfestival - 13.07.16

  Denne uken er det klart for den årlige båtfestivalen i Ålesund sentrum noe som betyr folkeliv, underholdning og aktiviteter for små som store i byen vår. 
  Les
 • Hurtigbaat_AAlesund_5.JPG

  Ei bønn for kollektivtrafikken - 12.07.16

  De fleste vet det, men det er ikke bare bare å gjøre noe med det. Hvertfall ikke for folk og fe. Har du prøvd å komme deg rundt med buss og hurtigbåt i Ålesund og omegn så vet du hva jeg snakker om. Bussen kommer ikke når du skal noe, og båten kan du glemme. Ja, hvertfall om du bor på noen av øyene rundt (Det gjør mange) og vil rekke jobb. Det høres ut som om at jeg overdriver, men det gjør jeg ikke. Dessverre. 
  Les
 • oel.jpg

  Heimebryggarane inntar byen - 08.07.16

  Øl er i vinden som aldri før, og det skal gjerne være hjemmelaget. Det brygges i naust, uthus og garasjer over hele fylket. Møre & Romsdal Heimebryggarlaug har i overkant av 200 medlemmer og 800 følgere i egen gruppe på facebook. Om ikke lenge inntar de Ålesund sentrum for å konkurrere, ha det gøy og ikke minst  la publikum få smake seg frem til sin favoritt. 
  Les
 • Astrid_rydder_plass.JPG

  Rydder plass - 05.07.16

  Det er ikke et uvanlig syn. At Astrid Overaa flytter rundt på møbler. Det som imidlertid er uvanlig her er at hun flytter de ut. Helt ut. -Vi skal rendyrke "Salongen" som konsert- og teaterscene og gjøre plass til enda flere, sier hun og tar et godt tak i en av stolene. Men hive ting det er hun ikke god på...
  Les
 • jonhenriksen.jpg

  Jon i førersetet - 04.07.16

  -Jeg har akkurat rukket å fylle diesel på datamaskinen, spøker Jon Henriksen i kjent stil når Bypatrioten slår på tråden. Han er nemlig helt fersk i stillingen som daglig leder i Ring Taxi og han ser frem til å komme skikkelig i gang. 
  Les
 • Elton_John_AAlesund_2.jpg

  Still standing - 01.07.16

  Elton John på Color Line Stadion i Ålesund samlet i følge arrangørene over 17.000 mennesker, og det er ikke tvil om at dette var en stor opplevelse for mange! Se bilder fra kvelden. 
  Les
 • IMG_8482.jpg

  Se sendingen fra Slinningsbålet i Ålesund - 25.06.16

  Bypatrioten fulgte rekordbålet på Slinningen fra begynnelse til slutt. Her får du hele sendingen med gjester, stemningen på land og vann og ikke minst spektakulære bilder fra lufta. Slinningsbålet 2016 satte verdensrekord med utrolige 47,4 meter og publikum strømmet til fra fjernt og nært for å være en del av denne magiske kvelden og natta i Ålesund by! 
  Les
 • nakkevika.jpg

  Betraktninger om båltradisjonen - 22.06.16

  Så feil kan man ta! For 34 år siden trodde bålgjengen på Slinningen at bålet og tradisjonen ville slukne i Iøpet av to-tre år.  Et lite tilbakeblikk på ålesundske båltradisjoner, skrevet av Arnfinn Mauren, forteller om intens kamp mellom bålgjengene om å bygge det største bålet.  Men ingen var så store som Slinningsbålet er blitt. LES HER! 
  Les
 • Porsche.jpg

  Tidenes bilmesse i Ålesund - 22.06.16

  500 kvm med Porsche er bare ett av trekkplastrene når det til høsten inviteres til tidenes bilmesse i Ålesund.
  Les
 • tettPAA.jpg

  "Tett på" livet i havet - 15.06.16

  I dag kl. 12.00 åpner Atlanterhavsparken i Ålesund ei helt ny utstilling som har fått navnet "Tett på". 
  Les
 • IMG_6656.jpg

  Sommerhelg og søndagsåpent i Ålesund 25.-26. juni - 10.06.16

  Bypatrioten, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Kremmergaarden og Ålesund Storsenter inviterer aktører i bysentrum og publikum fra hele regionen til å bli med på å skape det man håper kan bli ei herlig sommerhelg i Ålesund by. Lørdag 25. juni kl. 21.00 tennes Slinningsbålet og dagen etter får byen besøk av utrolige fem cruisebåter. Da inviterer vi også til søndagsåpen by fra 13.00-17.00. 
  Les
 • Bankskoeyta_AAlesund.jpg

  Folkefest og bankskøytedåp - 09.06.16

  Mange har fulgt den utrolige prosessen med byggingen av bankskøyta i Ålesund med spenning og beundring. Nå ligger den endelig flott fortøyd ved Fiskerimuseet. Det er klart det skal feires og på lørdag inviteres det derfor til folkefest i Moloveien. 
  Les
 • Barnas_Fort2.jpg

  "Barnas Fort" - 09.06.16

  De som siste tiden har gått tur i skogen på Tueneset har kanskje oppdaget at der har kommet noe helt nytt. Rett nord fra Tuehuken mot Valderøy finner du nemlig «Barnas Fort». Et helt nytt aktivitetsområde som skal gi rom for undring og lek, men som også  skal benyttes til å formidle den viktige historien fra 2. verdenskrig. 
  Les
 • steinfeld5.jpg

  La ned snublesteiner - 08.06.16

  I dag tidlig ble det satt ned fire snublesteiner til minne om Israel, Lea, Reidun og Morten Steinfeld utenfor Rasmus Rønnebergs gate 18 hvor familien hadde sin siste bolig. Initiativet ble tatt av Stiftelsen Kjell Holm og steinene ble satt ned av idehaver og kunstner Gunter Demning. 
  Les
 • IMG_7146.jpg

  Festivalsommeren sparkes i gang - 08.06.16

  Til tross for at området på "Sankten" i Ålesund i dag fremsto som alt annet enn et herlig festivalområde så lover gjengen i Momentium at det blir det. Nå jobbes det nemlig på spreng for å skape en feiende flott arena midt i bysentrum. Fredag braker det løs med Ålesund Live for andre gang på rad. Se intervju og hør mer om det du kan få med deg om du tar turen til byen i helga. 
  Les
 • IMG_8518.jpg

  Middelalderfestival i Ålesund - 04.06.16

  Hvordan var livet i Borgundkaupangen på 1200-tallet? Det kan du oppleve denne helgen i Ålesund. I stålende sol traff vi både små og store riddere, fikk sitte på med hest og vogn og ikkje minst smake masse god mat. 
  Les
 • yoga2.jpg

  Yoga for alle på byfjellet - 03.06.16

  Det ble arrangert for aller første gang i Ålesund i fjor. Nå er Susana Lopes klar igjen. Med en kledelig kul på magen inviterer hun byens befolkning til å bli med til toppen av byfjellet for å markere «The International Day of Yoga». 
  Les
 • IMG_7963.jpg

  Stengt, stengt og stengt - 30.05.16

  Ålesund sentrum er hardt rammet at gravearbeid. Sankten, Tollbugata, og Storgata er alle sperret og mange klør seg i hodet. På hvordan man tenker dette. På hvordan det kan ha seg at man sperrer en «hel by» samtidig. Jeg tror ikke noen ønsker å klage. Sentrum har aldri vært bedre rustet enn nå til å takle det, men det må være lov å spørre: -Hvor mye av kostnadene skal de enkeltstående butikkene forventes å faktisk ta ved en belastning som dette? 
  Les
 • stornespiren.JPG

  Kommunen fikk uventa hjelp - 26.05.16

  Det er ikke alltid så mye som skal til, men er kommunekassen tom så er den tom. Det gav Kristoffer Håskjold i ISTEK en idé. Det må jo kunne være mulig å bidra?  
  Les
 • IMG_7282.jpg

  Sommer i sentrum - 25.05.16

  Det gledes. I hver en krik og krok. Endelig kan de se ut som om at vi får en virkelig smakebit av sommer i Ålesund. Hos Invit i Apotekergata er det allerede bestemt. Denne sommeren satser de for fullt på å kunne tilby tilreisende og publikum åpne dører og god service. 
  Les
 • sommershow1.jpg

  Klare for sommershow - 14.05.16

  Det har rukket å bli en tradisjon. At Teaterfabrikken inviterer til sommershow i Moloveien. I fjor fikk over 2000 sunnmøringer med seg «Kortreist». Med over 500 solgte billetter allerede, kan det faktisk se ut som om at «Alle gode ting er tre». 
  Les
 • innovasjoncamp-AAlesund.JPG

  Samles til innovasjonscamp - 12.05.16

  De går i niende klasse og ligger i hardtrening til morgendagens finale på Sula ungdomsskole. Kanskje er det nettopp denne gjengen som skal representere Sula i under regionfinalen i Innovasjonscamp som 9. juni skal samle 400 ungdommer i Parken Kulturhus.
  Les
 • IMG_7326.jpg

  Kunst på Sankten - 11.05.16

  Han er ny i byen, men det hindrer han ikke fra å satse. Like før jul kjøpte Rune Furelid like så godt en egen bygård, hvor han selv skal ta i bruk første etasje for å bidra til mangfold i sentrum. Allerede 20.mai åpner han utstillingen "Skråblikk på Ålesund" i nye Galleri Sankten, og ja. Han har malt bildene selv.
  Les
 • 17mai-Ellingsoey_til_AAlesund.JPG

  Hurra! Ellingsøya feirer 17.mai i sentrum - 09.05.16

  - Tidligere har vi kun holdt oss på øya. Men ungene går jo glipp av en stor opplevelse og slik kan vi jo ikke ha det, sier leder i Ellingsøy skolekorps, Ola Vikenes.
  Les
 • IMG_6963.JPG

  Har endret åpningstidene - 07.05.16

  I forrige uke endret Kremmergaarden sine åpningstider. Som nærmeste nabo til cruisehavnen håper de å gi både publikum og turister et bedre tilbud. Endringen av senterets åpningstider betyr at man nå kan handle fra klokken 09.00 om morgenen. 
  Les
 • IMG_5197.jpg

  Mat på tur - 07.05.16

  God turmat er ikke bare motivasjon til å nå toppen. Det kan like så gjerne være selve grunnen til å komme seg ut på tur. Ut naturen enten du velger fjellet eller fjøra. Klippfiskakademiet ønsker derfor å lære deg hvordan du lager god turmat for liten og stor. Bypatrioten ble med for å prøve pizza på panne! (Inneholder sponset lenke).
  Les
 • Marit_Brunstad_Sponland_foto.jpg

  Lager fotoparty - 05.05.16

  Det har aldri blitt tatt flere bilder enn i dag. I 2016. Men hvor blir de av? Den digitale vrimmelen med tilhørende skyer er jo enorm. Daglig leder av Sponland Foto i Ålesund, Marit Brunstad er redd for at de gode minnene blir borte i mengden. Nå er hun i gang med egne fotobokpartyer nettopp for å inspirere jentegjengen, klubben eller foreninger til å sette i gang! 
  Les
 • image2.JPG

  Ingrid´s glassverksted utvider - 04.05.16

  Om ikke lenge har sjarmerende Løvenvoldgata fått seg nok en spennende butikk. Ingrid´s Glassverksted får seg nemlig helt nytt utsalg. 
  Les
 • IMG_0155.jpg

  Kristiansund får egen Bypatriot - 02.05.16

  Det startet som dugnad i Ålesund. En dugnad og et initiativ for egen by. Bypatrioten har i dag blitt et fenomen som via sosiale medier og nett har spredd både kunnskap, engasjement og entusiasme. I dag er Bypatrioten ei bedrift som også genererer aktivitet og nye prosjekter i egen by. Nå tar vi sats og starter egen avdeling i Kristiansund. Takket være lokale krefter og ildsjeler som ønsker å være med på å dra det hele i gang! 
  Les
 • GP-Toppsak.jpg

  Superfinale! - 26.04.16

  På torsdag er vi klare med "Grand Finale 2016" og vi håper at publikum blir med og lager stor stemning for de 400 barna og ungdommene, fra hele Sunnmøre, som skal på scenen denne kvelden. Vi garanterer stor stemning, heftig lyd, lys og en rekke overraskelser for de som tar turen til Sparebanken Møre Arena denne kvelden.  
  Les
 • Birger-Flem.JPG

  Takket for seg - 25.04.16

  Etter 15 år med høyt engasjement og iherdig jobb for Ålesund Cruisenettverk, takket i dag Birger Flem for seg. En jobb som tydelig har ligget hjertet nært for den tidligere havnefogden. 
  Les
 • IMG_0374.jpg

  Gøy med arbeidsuke - 24.04.16

  Det er nok mange av byens ungdommer som har vært ekstra inspirert, ekstra engasjert, men også ekstra slitne denne perioden. Det har nemlig vært tid for arbeidsuke. Bypatrioten ble med Lukas Heim (14) fra Spjelkavik ungdomsskole på sin siste arbeidsdag, som innebar både husovertakelse og befaring. Oppgaver man kanskje ikke er vant til eller vet så mye om når man går i niende klasse. 
  Les
 • IMG_0574.jpg

  Over 400 på byvandring - 24.04.16

  Godt over 400 mennesker var møtt frem for å være med på prosjektet «Kjenn din egen by» med byvandring som tok oss gjennom «Den nye byen». Etter vandringen var det fritt frem for å besøke byens attraksjoner og spisesteder som holdt åpne dører og bød på gratis inngang, servering og aktiviteter i Ålesund sentrum. 
  Les
 • Vekteren3.JPG

  Åpnet ny minipark - 22.04.16

  I dag åpnet Ålesund kommune "Vekteren" ved Hellebroa. En ny liten minipark i sentrum. Håpet er å få til enda flere. 
  Les
 • Turid-Humlen.JPEG

  10.000 kroner i premie! - 18.04.16

  Det er ikke lenge til årets familieshow i Sparebanken Møre Arena der nesten 400 barn og unge skal opptre på ei og samme scene, samme kveld. I dag har vi gleden av å slippe nyheten om at vår hovedsponsor Sparebank 1 Nordvest gir hele 10.000 kroner i premie til vinnerklassen! 
  Les
 • IMG_2521.jpg

  Vi har en vinner! - 17.04.16

  -Utrolig kjekt, sier senterleder på Ålesund Storsenter Maria Gauffin om gårsdagen i Ålesund sentrum. -Rett og slett som en god gammeldags bylørdag med folk over alt, både på senteret og i bygatene, sier Gauffin som også har gleden av å avsløre hvem som har vunnet 1-års gratis parkering i det nye anlegget. (Sponset konkurranse). 
  Les
 • IMG_2924.jpg

  Bypatrioten får daglig leder - 14.04.16

  Det er gøy når man får spørsmålet: Hvordan når du over alt dette Trine, og jeg endelig kan svare, gjør ikke det. Derfor er det veldig kjekt å dele nyheten om at Cathrin Åkre (45) er ansatt som daglig leder i Bypatrioten AS.
  Les
 • Kaare-Saeter.JPG

  Bruk grasrotandelen din - 13.04.16

  -Der ligger penger. Til kultur, til sang og idrett. Til det meste. De ligger bare og venter på en lokal mottaker. Her må folk våkne opp og ta i bruk grasrotandelen sin. Ett tastetrykk så er du med på å fordele det som er overskudd av tippemidler, som ellers returneres til statskassa. Ubrukt. Vær våken og vær patriotisk når du leverer lørdagskupongen, oppfordrer nyvalgt formann i Møre og Romsdal Idrettskrets Kåre Sæter. 
  Les
 • AAlesund-baatfestival.JPG

  Båfestival for alle - 09.04.16

  Festivalsjef Geir Østensen har stor forståelse for den vanskelige situasjonen som flere av festivalens maritime sponsorer befinner seg i. For Båtfestivalen betyr det rett og slett at de må tenke nytt og styrke samarbeid på andre kanter. Gleden var derfor stor fredag, da Redningsselskapet valgte Båtfestivalen som en av flere lokale arenaer for markeringen av sitt pågående 125-års jubileum. Det betyr blant annet gratis kjøring med Eliasbåtene og stor redningsøvelse i havnebassenget. 
  Les
 • image1-2-kopi_3.JPG

  Bankskøyta sjøsettes - 08.04.16

  For første gang siden slutten av 1890-åra vil ei bankskøyte bli sjøsatt i Ålesund.
  Les
 • image2.JPG

  Vinn 1-års gratis parkering! - 07.04.16

  Lørdag 16. april åpner det nye parkeringshuset inne i byfjellet Aksla med 940 parkeringsplasser under tak i Ålesund sentrum. Bypatrioten fikk i dag være med på omvisning, og på vår vei rundt i det som tilsvarer fire fotballbaner med p-plasser, fikk vi også med oss en overraskelse til en heldig leser. 
  Les
 • Horizons-project.JPEG

  Horizons Project med album - 05.04.16

  De er i gang med en drøm. De ni bandmedlemmene i  «Horizons Project» har inntatt Ocean Sound Recordings. For å lage sitt aller første album. Helt nede i fjæresteinene på Giske. -Går ikke an å ikke bli inspirert her, sier Ole Tommy Blomvik, som er glad de var godt forberedt. -Ja ellers hadde nok timene og tusenlappene flydd fra oss, kommer det  fra vokalist Svein André Riise som lar blikket gli. Ut vinduet og mot havet. 
  Les
 • IMG_6299.jpg

  MC messe i Korsatunnellen - 05.04.16

  Like sikkert som at dagene blir lengre og lysere er synet og lyden av tohjulingene som inntar veiene. Det skal i helgen markeres med stor MC messe i Korsatunnellen i Ålesund sentrum. Aalesund Motorsykkelklubb håper at både entusiaster og byens publikum tar turen!
  Les
 • AaFK.jpg

  Håper på 9000 mot Brann - 03.04.16

  Vi har passert 8500 solgte billetter, og håper at vi klarer 9000, sier Jonatan G. Arvidsen-Osvik i AaFK, som innrømmer at det i så fall er lenge siden at så mange dukket opp på stadion i forbindelse med en hjemmekamp. 
  Les
 • IMG_8181.jpg

  Tilbake i Ålesund etter 15 år - 31.03.16

  Etter 15 år uten Ålesund var det nok. Nå er Stine Rudi Standal (32) godt i gang med arbeid i byen hun mener har endret seg mye. Hun har bred erfaring med kostyme, skreddersøm og scenografi, og akkurat nå er det Bellmann og 1700-tallet som gjelder. Hun har nemlig gjort en stor jobb på det som skal bli en heidundrendes helaften med Heibergs mandskor på Teaterfabrikken i kveld. 
  Les
 • Redningsselskapet-AAlesund.jpg

  Redningsselskapet med ny ansatt - 30.03.16

  Etter omorganiseringen der Redningsselskapet Møre og Romsdal, med kontor i Ålesund, ble slått sammen med Trøndelag, utvides også staben. Regionsleder Bertil Holen får fra kommende fredag med seg Kenneth Nilsen (46) på laget.
  Les
 • IMG_7036.JPG

  Vinn kinobilletter hver uke - 29.03.16

  I samarbeid med Nordisk Film kino (sponset lenke) vil Bypatrioten dele ut to kinobilletter til valgfri film. Hver eneste torsdag. Alt du trenger å gjøre er å følge oss på facebook -for det er nemlig der det skjer. Vi har "gjemt" billettene en plass i byen. Du vil få se et bilde, og avslører du hvor vi har vært er du med i trekningen og kan glede deg, litt ekstra, til helgen i Ålesund. 
  Les
 • Stuen-AAlesund-gatekjoekken.JPG

  Full rulle på Stuen - 29.03.16

  -Dette ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg får vel bare svelge den, sier en lattermild Frode Stuen som opplever travle dager på gatekjøkkenet. Sentralt på den nye og tidligere omdiskuterte Skansekaia. 
  Les
 • funkygine.JPG

  Norges tøffeste? - 22.03.16

  Er det noe denne jenta ikke får til? Toppblogger, tobarnsmor og personlig trener. Jørgine Massa Vasstrand mest kjent som Funkygine er stadig på farten. Nå er hun ikke bare bokaktuell men jammen kan hun straks også stikke av med tittelen "Norges tøffeste". Her lå det an til en påskeprat. 
  Les
 • barista.jpg

  Videre til NM - 21.03.16

  Kaffe er kunst, noe de som var innom kaffebrenneriet Jacu i Parkgata fikk se og høre mandag - da kvalifiseringen til NM i baristakunst fant sted. 
  Les
 • bypaaske.jpg

  Den ultimate bypåskeguiden! - 21.03.16

  Det er bare å fyre av en innrømmelse. Jeg elsker å se bilder fra påskefjellet og toppturer, men jeg funker best på brostein. Midt i byen. Heldigvis finnes der også et hav av kjekke aktiviteter og gode tilbud for oss som digger bypåske! 
  Les
 • Hanne-Kristin-Rhode.jpg

  Rohde helt personlig - 20.03.16

  Hanne Kristin Rohde var leder i Oslo politidististrikt, inne i sin siste ferieuke, da bomben gikk av i Regjeringskvartalet 22. juli. Like etter blir sønnen alvorlig sjuk. Hvordan er det å stå i livet. Som leder og som mamma? Det ble et tøft møte med virkeligheten under årets "Kvinnemiddagen 2016". Etterfulgt av både gode råd og inspirasjon. 
  Les
 • Borgundfjordfisket-D.JPG

  Borgundfjordfisket - 19.03.16

  Bli med Bypatrioten ut på Borgundfjordfisket. Ingen filter, slow-tv, og akkurat sånn det er på fjorden når det eventyrlige torskefisket er i full gang kun et steinkast fra kaia i Ålesund sentrum. 
  Les
 • Atlanterhavsparken-C.jpg

  Åpnet ny attraksjon - 18.03.16

  I dag kunne Atlanterhavsparken i Ålesund endelig åpne dørene til det helt nye aktivitetsrommet "Liv og røre". -Det er klart vi har merket at det har vært en byggeplass i snart et halvt år, men nå er det endelig klart for publikum, sier en strålende fornøyd Tor Erik Standal. 
  Les
 • Ordfoerer_i_Giske_.JPG

  Dugnadsånden klarer seg godt - 13.03.16

  I dag var det klart for Kulturlivets dag i Giske kommune. En kommune hvor dugnadsånden alltid har stått sterkt i de over 170 klubbene, lagene og foreningene som fordeler seg på fire øyer. I dag var over 30 av aktørene samlet for å vise seg frem for innbyggere, tilflyttere og hverandre.  
  Les
 • aafk-bilder.jpg

  AaFK på utstilling - 10.03.16

  Det er like før du braker løs! Trenger du å mimre litt om hva det dreier seg om, hva AaFK gjør med deg, så er det bare å sveipe forbi Storgata 25. Der Sunnmørsposten før i gamle dager hang opp avisa, stilles det nå ut 14 bilder fra de siste ti årene av AaFKs historie.
  Les
 • Paal_Kristian_Lindseth_2.JPG

  Skal Norge Rundt - 08.03.16

  -Det er rett og slett tuln´t å tenke på, sier en kjempeglad Pål Kristian Lindseth. Den blide programlederen, kjent for mange fra radiosendingene på NRK Møre og Romsdal, skal nemlig ut på veien og lede nesten en million seere "Norge Rundt". 
  Les
 • 12736215_10156606775395501_260438357_n.jpg

  Byprosjektet i gang - 02.03.16

  Hva skjer om man vier et helt år til prosjekter om Byutvikling. Prosjekter i gata, på lerretet, i forum, med Legoklosser og kunst? Akkurat det ønsker Jugendstilsenteret og Kube i Ålesund å finne ut av. De håper at dette prosjektet også kan inspirere andre aktører til å ta i bruk mellomrommene i byen sin. 
  Les
 • Ungdomsraadet-skodje.JPG

  Sunnmøre kommune? - 29.02.16

  Møtet er godt i gang. 300 kommunestyrerepresentanter er samlet. Anledningen er pågående møter i arbeidet med kommunereformen. Fremme på podiet er Gro Sandkjær Hansen i gang med å legge frem sine resultater og erfaringer med hva større kommuner kan bety for lokaldemokratiet. Jeg for min del er fortsatt opptatt av navnet. 
  Les
 • IMG_8101.jpg

  Åpnet servicesenter - 29.02.16

  -I et tid der alt går mot digitalisering og mindre bruk av kontanter, er det desto viktigere for oss å komme ned på gateplan for å snakke med våre kunder, sa Roar Juliebø i DNB da han i dag klippet den røde snoren og markerte åpningen av et helt nytt serviceområde i bankens første etasje. 
  Les
 • IMG_8192.JPG

  Torsken er her - 24.02.16

  Er det virkelig sild vi har på byvåpenet i Ålesund? Nei, det er torsk. Det er klart det er torsk, sier byhistoriker Harald Grytten. Blir du med oss en tur på kaia, så får du ikke bare vite hvordan denne fisken var med på å legge grunnlaget for byen vår. Du får jammende meg også med deg stalltips fra Ivar Breivik som driver en av Europas fremste klippfiskrestauranter XL-Diner 
  Les
 • IMG_7081.jpg

  TV2 satser videre i Ålesund - 18.02.16

  I går åpnet TV2 dørene til sine nye lokaler sentralt i Ålesund sentrum. Ingen selvfølge i dagens medieverden som preges av nedskjæringer og omstillinger. 
  -For oss er dette en viktig region. Et område der det skjer mye, sier Bjarte Trettenes som leder de syv ulike disktriktskontorene i Norge. 
  Les
 • Othello_scene_arbeideren.jpg

  Ung vår på Arbeideren - 15.02.16

  Barneteatret Vårt med base på Arbeideren i Ålesund er et unikt tilbud for barn og unge med målgruppe 0-15 år. Dette er et stort alderssprang. Derfor satses det denne våren på byens ungdom med to ulike forestillinger. Trodde du teater bare var teater, ja da må du tro om igjen. -Dette blir faktisk fett, sier kunstnerisk leder Cecilie Lundsholt som i prosjektet «Labyrint» dropper skuespillere og drar på med teknologi.
  Les
 • NAL2.jpg

  Ta tilbake byrommet - 05.02.16

  Tenk å få vase rundt i byen. I egen by med slaps og sørpe til anklene. Sammen med Alexandria Algard. Ei særdels fresh dame, opprinnelig fra Stavanger hvor hun i dag bor og arbeider som arkitekt. Men det er bare halve historien. Hun elsker nemlig byer, bylivet, og har bodd i mange av de største. Som president i Norske arkitekters landsforbund er det jo klart hun mener mye om byutvikling. Ikke minst om hvor og når det skar seg for landets sentrum. For det gjorde det jo.
  Les
 • klippfiskakademiet2.jpg

  Kokkekurs gir matlyst - 27.01.16

  Ivrige barnefingre kutter staver av gulrot, kålrot og paprika, og danderer dem som kunstverk på fatet. Ved siden av holder en liten pølsemaker på å kverne kjøtt til lammepølser. I ovnen står pizzapirogene til steking. Det er kokkekurs for familier på Klippfiskakademiet.
  Les
 • IMG_6532.JPG

  Ta sentrum på alvor! - 25.01.16

  Det er på tide. At byens politikere nå viser at de skjønner. At skal man satse på sentrum må man også tørre å definere Ålesund sentrum som byens eneste sentrum og ikke et "sentrumsområde". Eller gamlebyen...
  Les
 • _1230044.jpg

  For ei markering, for en by! - 23.01.16

  Kulturnatt, konserter, stand-up, bybrannforestilling, nattevandring og i dag bybrannvandring for familier. Den årlige bybrannhelgen i Ålesund er godt i gang. Stappet med arrangementer for små som store. Her kan du se video, bilder og finne lenker. 
  Les
 • bybrann8.jpg

  Bybrannhelg 2016 - 22.01.16

  Denne helgen er det klart for den årlige bybrannmarkeringen i Ålesund sentrum. Det betyr aktiviteter sent som tidlig, på byens scener og midt i byrommet. Her finner du lenker til program og tips. 
  Les
 • Skjermbilde_2016-01-11_kl._14.43.58.png

  "Två små händer" - 11.01.16

  Da artist Geir Rønning så de hjerteskjærende bildene av den lille syriske gutten som ble funnet livløs på stranden i Tyrkia, måtte han gjøre noe. Resultatet ble sangen «Två små hender». Sammen med Flyktningehjelpen ber han oss nå om å aldri glemme. Om å fortsette å hjelpe. Alle inntekter fra salget går derfor til barn og familier på flukt. Fra krig, forfølgelse og naturkatastrofer. 
  Les
 • Skjermbilde_2016-01-11_kl._22.23.07.png

  ALENE 4040 M.O.H - 11.01.16

  Til daglig jobber han som intensivsjukepleier på Ålesund sjukehus. August 2015 befant han seg derimot helt alene. Usikret i fjellveggen. Utstyrt kun med ei isøks og et skjerpet hode. På vei til toppen av Mont Blanc. -Det handler om forberedelse og det handler om mestring, sier Sam Suleiman om soloekspedisjonen til de franske alper og videoklippene som deles raskere enn vinden i sosiale medier. 
  Les
 • baal1.jpg

  Drømmer om verdensrekord - 05.01.16

  De er tre bålsjefer som har vært med lenge. Årets bål, er trolig det siste for trioen og nå ønsker de å legge igjen noe virkelig bra. Ikke bare ønsker de å lære opp nok folk som kan ta over ansvaret for å føre tradisjonen videre. De lurer også på om byen er klar for et skikkelig rekordforsøk!

  Les
 • nyttaarsbad-giske1.jpg

  Nyttårsbad på Giske - 31.12.15

  Hva gjør julenissen når han er lei av både pakker og julegrøt? Jo da samler han gode venner og naboer til nyttårsbad på Giskesanden
  Les
 • flaaklypa.jpg

  Det store kinoåret! - 29.12.15

  -Dette er helt fantastisk, sier kinosjef Beathe K. Breivik om tallene for kinoåret 2015. Så langt i år har 148.561 besøkende vært innom kinoene på Moa og Løvenvold i Ålesund sentrum. Bare i romjula ser besøket ut til å ha doblet seg sammenlignet med fjoråret.  
  Les
 • Room4.jpg

  Åpner "Room4" i Ålesund sentrum - 28.12.15

  De er til sammen seks damer med hvert sitt fagfelt. Nå ønsker de å skape en plass hvor du rett og slett kan kan finne din balanse. Et helhetlig «helsehus» med alt fra yoga til livsstilscoaching. Denne uken har de åpent tirsdag og onsdag i sine nye lokaler i Tollbugata 8. 
  Les
 • mahogni2.jpg

  Konsertmaraton 2.juledag - 27.12.15

  2. juledag i Ålesund betyr tradisjonen tro fulle hus på byens utesteder og scener. I år intet unntak. Bypatrioten byttet ut finesko med joggesko og la ut på konsertmaraton... For å gi et bilde. Av det fantastiske tilbudet man faktisk har i denne byen. Fra å på kort tid, være en by der mange satt på raua og sa at det ikke skjer noe, til en hel høst og en kveld der det aller meste har vært utsolgt, utsolgt og utsolgt! 
  Les
 • ivar-breivik.jpg

  Sprø svor! - 23.12.15

  Det er straks kvelden før kvelden, og pinnekjøttet er lagt i bøtter med vann. Men hvordan var det med den svineribba og den sprø svoren. Med storselskap og innrykk av både foreldre og svigerforeldre er det ikke rom for å trå feil. Her er gode råd dyre. Ring ring. Ivar Breivik. Hjelp.  
  Les
 • IMG_1172.JPG

  Margot topper listen - 18.12.15

  I dag var det tid for opptelling for kulturhusene i Ålesund. Hele 48.000 har i år vært innom byens to kulturhus. Øverst på listen troner Margot "Alt i boks" med hele 28 forestillinger. Terminalen Byscene kommer like bak med nærmere 30.000 solgte billetter. 
  Les
 • bilde3.jpg

  Kunst på kafe - 15.12.15

  Et uformelt rom, og en mulighet til å vise seg frem for de som kanskje ellers ikke går på utstillinger, sier kunstner Eva Hessen om utstillingen som åpnet hos Søstrene Fryd denne helgen. 
  Les
 • StarWars.jpg

  "The force awakens" - 14.12.15

  Det er nok ikke langt unna sannheten, når vi påstår at hele landet har Star Wars feber. Kommende onsdag lanseres nemlig den 7. filmen i serien, og sammen med Bypatrioten kan du nå vinne de to aller siste premierebillettene til forestillingen på Løvenvold kino.  

  Les
 • tare9.jpg

  Balsam for sjela - 13.12.15

  Adventstid betyr ventetid. Hva er da vel bedre enn å fylle på med musikk. Med herlig sang og musikk. Konserter med både lokale og nasjonale artister har stått i kø i våre kirker og mange kulturhus. Vi tok turen til Valderøya hvor invitasjonen fra Taretausene med gjestesolister fylte hver en benkerad i kirken. (Se video over). 
  Les
 • bypat.jpg

  En by - sterkere omland - 10.12.15

  Bypatrioten var en av aktørene som i dag fikk komme med innspill da Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner inviterte til innspillsmøte på Klippfiskakademiet i Ålesund. Oppgaven lød "Hvordan spille hverandre gode på Sunnmøre - blå næringers samspill med by og byregioner".
  Les
 • header.jpg

  Bykoppen 2016 - 03.12.15

  Bare innrøm dette har du venta lenge på. En bykopp faktisk. Da kan jeg glede deg. Den er her. Bykoppen 2016 med spesialdesignet strek av arkitekt Terje Bratholm Eidsvik. 
  Les
 • Skjermbilde_2015-12-01_kl._22.33.27.png

  Folk vil ha Brosundtunnel - 01.12.15

  Ja hvertfall om man skal stole på den enkle undersøkelsen Bypatrioten har hatt på nett. Ikke er det en stor undersøkelse. Ei heller er det en undersøkelse med faglig tyngde. Men den gir kanskje en pekepinn. En føler. På hva man vil med byen sin.
  Les
 • julemarked-annonse3.jpg

  Program Julemarkedet i Ålesund sentrum 5. og 6. desember - 01.12.15

  Kommende helg 5. og 6. desember er det klart for årets høydepunkt. Hvertfall for oss som jobber med å sette i stand regionens største Julemarked i Korsatunnellen i Ålesund sentrum. Over 70 utstillere er nå i gang med de aller siste forberedelsene før vi åpner dørene. 
  Les
 • alesund-by.jpg

  Ålesund -første bomdelte sentrum? - 24.11.15

  (Kronikk av Arnfinn Mauren)
  Dersom Ålesunds politikere vedtar å plassere en bomstasjon i byens sentrum, kommer byen til å bli den første som velger å dele et bysentrum i to - med en bom. Det eneste sikre ved en slik beslutning, er at vi ikke vet hvilke konsekvenser det vil få.
  Les
 • IMG_7130.JPG

  Hei hå nå er det jul igjen! - 24.11.15

  Joda, det er jo slett ikke lenge til. I kriker og kroker planlegges det en rekke hyggelige førjulsaktiviteter. Her er ei oppdatering med høydepunkter hentet fra vår kulturkalender for Ålesund, Sula og Giske. Julemarked, julegate, julekonserter og juleverksted. Her er noe for alle og enhver. Mye er også gratis å delta på, så her er det bare å kose seg så best man bare orker og kan. 
  Les
 • IMG_8984.JPG

  Livet på "Moljå" - 22.11.15

  Det er så flott å se. Hvor mange lokale bøker som produseres. Som tar for seg vår historie, vår samtid og vår fremtid. Ei av bøkene du nå finner hos bokhandleren er boka om «Ålesunds tusenårssted: Molja og Moloveien» gitt ut av Stiftelsen Kjell Holm.
  Les
 • IMG_1006.JPG

  Fra Paris til Borgny - 15.11.15

  Gerd Johanna Leira har akkurat vært i Ålesund for å starte på arbeidet som instruktør for neste års forestilling om Borgny. Jenta som opplevde den skremmende brannatta i Ålesund. I 1904. I den anledning laget jeg et intervju før hun returnerte. Til Paris hvor hun holder til. Sent i går kveld fikk jeg mail. Om at alt var hektisk men ok.
  Les
 • grytten1.jpg

  Godt øye til Ålesund! - 14.11.15

  Det er ingen hemmelighet. At Harald Grytten er over gjennomsnittet glad i Ålesund by. At han i tillegg, hver eneste dag lar seg begeistre på nytt, blir det stadig nye bøker av. Heldigvis. 
  Les
 • terminalen.jpg

  Konkurrerer i Trondheim - 06.11.15

  I helgen er det klart for Trondheim Open. En årlig amatørkonkurranse for bartendere fra hele landet. -Dette er første gang jeg skal konkurrere, og jeg har ingen andre ambisjoner enn å ha det gøy, sier Kenneth Akerø Hjelm som representerer Terminalen Byscene. 
  Les
 • Skjermbilde_2015-11-06_kl._21.17.39.png

  Den store kinodagen - 06.11.15

  I morgen er det klart for den store kinodagen. Det betyr full rulle på lerretene både på Løvenvold og på Moa. I tillegg til halv pris på film, er det duket for en rekke aktiviteter. Her får du mer informasjon. 
  Les
 • bygavekort.jpg

  Sentrum med bygavekort - 04.11.15

  I regi av Ålesund sentrumsforening har flere av byens nisjebutikker, spisesteder, hoteller og kulturaktører i Ålesund sentrum sørget for at byen får et felles gavekort. Vi ble med prosjektleder Yvonne Haagensen som i dag var ute for å teste at alt virker som det skal. Det er tross alt straks jul! 
  Les
 • soersida.jpg

  Hva har vi, hva får vi? - 31.10.15

  I går skrev jeg innlegget STOOOOPP. Basert på diskusjoner rundt bordet mellom mange. Både bedrifter og lokale politikere. Min frykt var at man ikke har på plass de rette forutsetningene for å fatte et hastevedtak for bypakken fase 1. Og det var både rett og galt. På samme tid. Alt kommer jo an på hva du og jeg synes er viktig.
  Les
 • hellebroa.jpg

  STOOOOOPP! - 30.10.15

  Nå tenker sikkert alle at jeg som Bypatriot sier stopp til bom på Hellebroa. Heilt riktig. Men mine begrunnelser handler ikke om omsetning eller shopping. Det handler om at man med et vedtak som dette kan risikere å ødlegge fremtiden for utviklingen av et helt bysentrum. Ålesund by. 
  Les
 • IMG_0931.JPG

  Dagens gågate i Ålesund - 28.10.15

  Faktarekken fortsetter. Påstander og myter om tom gågate i Ålesund trenger motstand. Lørdag kl.15.30 telte vi i overkant av tre hundre personer i det vi ruslet fra ende til annen. Det så man aldri i 1982. Kl.15.30, i 1982 var nemlig alt stengt. Det er det ikke i dag. Nå er gaten i bruk både dag og kveld. 
  Les
 • IMG_0906.JPG

  Historisk toppår - 28.10.15

  Selv om det ikke finnes gode tall fra «gamle dager» kan man med stor grad av sikkerhet slå fast følgende: Folk har aldri tidligere lagt igjen så mye penger på kafe og restauranter i Ålesund - som i 2014. 
   
  Fjoråret var trolig et historisk toppår for kafé- og restaurantbransjen i Ålesund sentrum.  Regnskapstall fra 13 tilfeldig utvalgte etablissementer viser en total vekst i omsetning hos disse i 2014 på nesten 10 prosent - 9,92 for å være nøyaktig - sammenlignet med 2013.
  Les
 • IMG_3565.JPG

  Knalltall i sentrum - 25.10.15

  Tallenes tale er klar. Siden 2010 har våre 15 utvalgte butikker i Ålesund sentrum økt sin totale omsetning med hele 27, 5 prosent. Bedriftene som alle representerer enkeltstående butikker uten kjedetilhøringhet har i perioden hatt en økt omsetning på hele 21, 45 millioner kroner. 
  Les
 • trond_.jpg

  Fylkets beste lag, ken tvila på det? - 25.10.15

  Jeg kom over denne lille perlen som viser hvordan det hele begynte, og jeg tenker at det er på tide å ta tilbake feelingen. Det kan nemlig ingen andre enn e og du gjøre. Vi både tapte og vant kamper den gangen også. Den gangen da vi hang i blåbærlyngen på Myra. 
  Les
 • waynes.jpg

  Waynes´s åpnet i Ålesund - 23.10.15

  Det strømmet på med besøkende da Waynes´s Coffee åpnet dørene i Ålesund sentrum i dag. Kaffebaren ligger på grunnplan hos First Hotel Atlantica. 
  Les
 • knut.jpg

  Ny bok om Ålesund - 17.10.15

  De har holdt på i det skjulte. Vandret, skrevet og malt. Om det de har møtt på i Ålesund. Med tekst av Harald Grytten og akvareller malt av Tor Withill har det rett og slett blitt ei bok om litt av hvert. Om byen vår. Bak prosjektet en forelegger noe utenom det vanlige. 
  Les
 • leifper.jpg

  Leif-Per om Ålesund - 17.10.15

  Som i et inkluderende ledd i den pågående diskusjonen om regionsutvikling, tenkte jeg det var på tide å høre hva folk rundt om Ålesund by virkelig synes om byen vår. Så da jeg gikk på Ulsteinvikingen Leif-Per inne på Baker Walderhaug var det bare å la kameraet rulle...rulle...og rulle.....
  Les
 • weniff.jpg

  Kino Kabaret - 15.10.15

  Akkurat i det du tenkte, no kan vi kanskje puste ut, så må jeg bare opplyse om følgende. Det går ikke. For i dag åpner nemlig byens eneste filmfestival dørene og inviterer til tre dager med filmer fra 15 ulike nasjonaliteter. Det er bare å spasere seg rett ned til Sunnmørspostens auditorium. 
  Les
 • detalj_tommel.jpg

  En lys idé - 15.10.15

  Han er 28 år, drosjeeier og lokal grunder. Å kjøre taxi om kveldene, i regnvær og mørket, der han ofte opplevde farlige situasjoner, gav denne unge mannen en lys ide. Det er snart to år siden. I dag på selveste refleksdagen lanserer han nemlig verdens første barneklesmerke som utelukkende produserer klær i reflekterende materialer.
  Les
 • tenorer2.jpg

  Humørfylte tenorer - 14.10.15

  De krangler om mandelen i grøten, men ellers er Nordic Tenors en sammenspleiset gjeng. Nå gjør de seg klare for en helaften i Ålesund.
  Les
 • aalesundBY.jpg

  Flere butikker enn i 1982 - 12.10.15

  Det er ikke lett å huske helt hvordan det var før i tida, men her har du et historisk faktum å tygge på. Det er flere butikker i Ålesund sentrum nå enn det var i 1982.
  Les
 • Rosa.jpg

  Lokalt engasjement nytter - 08.10.15

  Senterleder hos Ålesund Storsenter Maria Gauffin tok initiativ til å støtte Rosa sløyfe-aksjonen. Hun inviterte derfor bedrifter og butikker i nabolaget til å være med på et spleiselag. Resultatet har ikke latt vente på seg. Så langt har 30 bedrifter i sentrum sagt ja til å støtte med tre tusen kroner hver. 
  Les
 • Presse_sept_2015__alle_6.jpg

  Møt Vamp - 05.10.15

  Vamp har ikke lyst til å ta enkle utveier. 11. og 12. november står de klare på scena i Ålesund med et rykende ferskt konseptalbum i bagasjen. Vi har tatt en prat med bandlederen som forøvrig er i Spania og lader batteriene. 
  Les
 • strikk3.jpg

  Sprer varme og omtanke - 23.09.15

  Det er ikke mange dagene til byen vår farges av oransje hjemmestrikkede ullskjerf. Anledningen er Kirkens Bymisjons nasjonale juleaksjon. Bypatrioten besøkte i dag en gjeng strikkeglade damer som mer enn gjerne bidrar til å spre varme til de som trenger det. 
  Les
 • angryN1.JPG

  Angry Norwegian barbershop til byen? - 21.09.15

  Fikk en kjekk mail i dag og ballen ruller videre. Denne gang fra en hyggelig herre som hadde sett oppslaget om byen i avisen på lørdag. Han var på jakt etter lokale. Det er så innertier det nemlig. Ikke bare er han ålesunder, men han er også mannen bak merkevaren og firmaet «Angry Norwegian». Ikke hørt om sier du? Det skyldes trolig noe så enkelt som at du ikke har skjegg... 
  Les
 • popup2.jpg

  Veldedig Pop-up - 16.09.15

  Flere hotellkjeder har hvert år sine egne vedledige prosjekter. Også lokalt. I helgen kan du derfor handle bruktklær hos Radisson Blu Hotel i Ålesund som lager egen Pop-up butikk. Alle inntekter fra prosjektet går uavkortet til Krisesenteret for Sunnmøre. 
  Les
 • Skjermbilde_2015-09-14_kl._11.33.24.png

  Margot stemmer i - 14.09.15

  Hun er straks klar med nytt show på Arbeideren i Ålesund, men Margot er slett ikke like nervøs som Ina Breivik. Margot tar seg tid til både det ene og andre. Inkludert en bytur på en mandag. På selveste valgdagen. Hun tar seg også tid til ei innføring i hvordan du kan bruke stemmeretten din! 
  Les
 • arild.jpg

  Flytter han hjem? - 31.08.15

  Han er opprinnelig fra Valderøya, har spilt selveste Putti i «Putti Plutti Pott» og studerer i dag til ingeniør i USA. Jeg var så heldig å havne på samme bord  som Arild Valderhaug (32) under den nystartede «Ålesund Ølfestival». Det er klart jeg benyttet anledningen til å få vite alt. Er Ålesund by attraktiv nok? Til at vi får han til å flytte tilbake? 
  Les
 • image1.JPG

  Skremmende bølge - 28.08.15

  Bypatrioten var til stede på en fullsatt eventpremiere på Løvenvold Kino fredag kveld der den norske katastrofefilmen «Bølgen» skapte rystelser både på lerretet og i salen. Vi tok pulsen på fem av de som var tilstede etter rulleteksten ubønnhørlig minte oss alle på at det kun er snakk om når det skjer. Ikke om det skjer...
  Les
 • boersen.jpg

  Flytter inn - 28.08.15

  Bypatrioten er snart ett år og det må jo feires. Hva passer bedre enn å få seg kontor midt i Ålesund sentrum? Kommende mandag flytter jeg og bybloggen nemlig inn sammen med gjengen på Børsen i flotte Arbeideren. 
  Les
 • ringtaxi.jpg

  Ring Taxi vil mer - 20.08.15

   -Vi ønsker å være en synlig aktør. Ikke minst dreier det seg om å bidra og støtte lokalt engasjement, sier daglig leder i Ring Taxi Karolina Hoff  som i dag signerte en utvidet samarbeidsavtale med Bypatrioten. Ring Taxi som har 17 biler i Ålesund, Sula og Giske har nemlig bestemt seg for å ta et ekstra steg i retningen av å bli «sertifiserte bypatrioter».
  Les
 • grimgryt.jpg

  Egen ølfestival! - 19.08.15

  Det er ikke lenge til årets Matfestival som kan skilte med en helt ny begivenhet. Ålesund ølfestival. Grim og Gryt fra Hareid er så klart på plass. De er en av 15 produsenter som vil by på både kunnskap og smaksprøver.
  Les
 • sos.JPG

  Mange er ensomme - 13.08.15

  Jeg fikk en telefon en dag. Fra ei hyggelig dame i Kirkens SOS. Det hun kunne fortelle bekymrer meg. Det er ikke sånn jeg vil at det skal være i byen vår. I en verden da stadig mer handler om ytre verdier er nemlig mange av oss ensomme.  De som ikke innfrir som forventet faller utenom. Sånn kan vi ikke ha det. 
  Les
 • tord.jpg

  Stjerner i sikte - 08.08.15

  Han er bare 12 år, men Tord Juul fra Langevåg har planer. Han skal stå på scenen med de store. I sommer har han imponert som gatemusikant i Ålesund sentrum. Til stor glede for publikum. 
  Les
 • IMG_7978.JPG

  Vil bidra! - 07.08.15


  Maria Gauffin (33) har bodd tretten år i Oslo. Tretten spennende år i hovedstaden. Hun har alltid fulgt hjembyen Ålesund fra avstand, og har stort sett vært fornøyd med det. Helt til hun fikk barn. Da endret alt seg. Oslo ble feil. Nå er hun, mann og barn på plass i hjembyen og hun gleder seg. Ikke bare over å være her. Som nyansatt senterleder på Ålesund Storsenter har hun et ønske om å bidra. 
  Les
 • IMG_7987.JPG

  Tidenes sommer! - 07.08.15

  De har vært med siden 1997. Aldri før har resultatet vært bedre. -Nei, dette er all-time high, forteller daglig leder for Fjellstua Helge Jan Farstad etter å ha sett på tallene for juli måned. 
  Les
 • IMG_6085.JPG

  Regatta på plass - 31.07.15

  Like før sommeren satte inn for fullt med aktiviteter og Tall Ships Races stod de på hodet. For å bli ferdige med flyttingen. De rakk det akkurat. Nå er Regatta på plass i Ålesund sentrum. Med adresse Tollbugata 2, i lokalene som tidligere huset Det Norske Veritas, med utsikt til selveste Brosundet har de funnet sin plass. 
  Les
 • noervebana1.jpg

  Klar bane! - 30.07.15

  Etter en lang prosess som startet allerede i 2005, og som har inkludert flere av byens fotballklubber, kommunen og entreprenører er det endelig klart. Nørvebana skal få nytt liv med nytt dekke. Nå blir det fotballglede på kunstgress på den tidligere grusbana i Fagerlia. 
  Les
 • regn3.jpg

  "Pub til pub i kano" - 22.07.15

  Selv om været ikke minner om sommer så er den her. Juli måned. Tiden på året da alle skal kose seg. Kvitte seg med hvertfall ett lag ull og spise alle måltidene ute. For det er jo sånn når man er plassert kun et steinkast fra Nordpolen med et svært godt utvalg varierende årstider. Man har sommeren å se frem mot. Lysere tider. Et begrep som inneholder langt mer enn bare forhåpninger om sol og varme. 
  Les
 • guayas.jpg

  The Tall Ships Races - 12.07.15

  Denne uken inviteres det til storstilt fest i Ålesund by. Allerede fra i dag  kan du nyte synet av flotte skuter i havna, og flere skal det bli frem mot den offisielle åpningen på onsdag. 
  Les
 • moakonferansen.jpg

  En by, en agenda? - 07.07.15

  Man må gjerne ta ansvar for utformingen av Ålesund by, men Moakonferansen bør passe seg for inntrykket av å seile under falskt flagg. 
  Les
 • IMG_3848.JPG

  Waynes til Ålesund - 02.07.15

  I løpet av høsten kan Ålesund se frem til nok et urbant tilbud på gateplan. Waynes Coffe åpnet første gang i Stockholm i 1994. Nå har turen kommet til Ålesund og First Hotel Atlantica. 
  Les
 • IMG_3102.JPG

  Tivolitid - 01.07.15

  Det er sommer. Det er tid for for høye svev og sukkerspinn. For er det en ting som er sikkert, er det at Ålesund får besøk av Thomas Tivoli. I år for tjuende året på rad. Hva er det som får de til å komme hit. Igjen og igjen? Jeg tok med familien på tivolitokt!
  Les
 • danielsen.jpg

  Solgte butikken - 16.06.15

  -Når jeg først hadde bestemt meg så var det greit, sier Alf Petter Danielsen på spørsmålet om det er vemodig å gi seg. 
  Les
 • stianT.jpg

  Ålesunder i front - 13.06.15

  Det islandske rederlaget Iceland Supply slapp i går nyheten om at de vil bygge ti nye offshorefartøy. Skip med et helt nytt design signert ålesunderen Stian Teige.
  Les
 • regatta2.jpg

  Regatta flytter - 04.06.15

  Regatta er på flyttefot. I løpet av juni forlater de lokalene i Borgundfjordveien. 
  -Dette gleder vi oss til, sier markedssjef Erik Loe Muri som avslører at de er på vei til Ålesund sentrum. 
  Les
 • IMG_3052.JPG

  Restaurantgaten - 03.06.15

  Er det lenge siden du besøkte Kongens gate. Eller gågata i byen. I Ålesund? Da er det på tide å ta seg ei vandring. En kaffe. En matbit. Takket være drivere som satser, blomstrer hele gaten, og nå ser det ut til å kunne bli skikkelig stell på det mange har snakket om. Ei restaurantgate. Bli med Bypatrioten på ei «bli kjent runde». Fra spiseplass til spiseplass. 
  Les
 • Notar3.jpg

  Jakter hovedstaden - 02.06.15

  Han er 34 år. Snart. Han har vært med på opp og nedturer. I markedet og businessen. En erfaring som er knallgod å ha med seg nå som han står i bresjen for at Notar skal vokse videre. I hovedstaden. Jeg traff Per Elling Sylte da han var hjemme i Ålesund en svipptur i helga. 

  Les
 • IMG_3086.JPG

  Helt sjef! - 29.05.15

  Hun er under 30 år og på topp ti listen over kandidater som kan få tittelen "Helt sjef 2015." Anette på nystartede Racoon, synes det er helt vilt, og vil du at hun skal vinne må du forte deg å gi henne din stemme! 
  Les
 • IMG_2893.JPG

  Klart for "Kabb" - 29.05.15

  Det har vært knyttet stor spenning og undring til hva som kommer på hjørnet i Kongens Gate, i lokalene til det som tidligere var «Hummer og Kanari».  Bypatrioten fikk i dag være med inn, for en aldri så liten sniktitt  i de nye lokalene til «Kabb». XL gruppens aller nyeste satsning. 
  Les
 • dugnadscup.jpg

  Dugnadscup - 25.05.15

  Lørdag 13.juni arrangeres det stor Dugnadscup i Sparebanken Møre Arena. Lokale bedrifter og vennegjenger har meldt seg på fotballturneringen der alt av overskudd og penger som samles inn vil gå til Kreftforeningen. Bak det hele står to svært så engasjerte gutter. Martin Sætre og Johannes Lovund. 
  Les
 • IMG_2777.JPG

  Fiks dammene! - 24.05.15

  Oppfordringen er tydelig. -Det jo snart bare ei pøyte igjen. Sånn kan vi ikke ha det, sier en engasjert Helge Nøstdahl på toppen av byfjellet. 
  Les
 • IMG_2719.JPG

  Solhilsen og svele? - 20.05.15

  Hun er tilflytter fra Portugal og elsker Ålesund. Hun hadde aldri trodd at hun og familien skulle trives så godt. Med i bagasjen har hun over 13-års yogautdannelse. Hun er profesjonell. Nå inviterer hun både meg og deg til å blir med til toppen av byfjellet når «Verdens Internasjonale Yogadag» markeres 21.juni.
  Les
 • IMG_2206.JPG

  Snakk opp Ålesund - 19.05.15

  Han har på kort tid vært med på å realisere badeland, nytt hotell, kino og konserthus. Han er en viktig brikke i Herøy og han har klare meninger. Om både eget nærområde og Ålesund. Ordfører i Herøy Arnulf Goksøyr mener det er på høy tid at man nå starter å snakke opp Ålesund.


  Les
 • IMG_5045.JPG

  For et sirkus! - 16.05.15

  De har holdt på i 67 sesonger og har ingen planer om å gi seg. De har vært lenge nok på veien til å vite at det går opp. Og det går ned. I sirkusbransjen som i resten av samfunnet. Men i kveld var Cirkus Arnardo på plass i Ålesund og teltet var fullsatt av publikummere som ville begeistres. 
  Les
 • IMG_1695.JPG

  Breivik går "All in". Alltid. - 10.05.15

  Han er kunstner, han satser og han gjennomfører. Ivar Breivik liker ikke at ting står stille. Det må utvikles. Det må videre. XL Gruppen består i dag av fire ulike bedrifter. Om kun kort tid åpner han også det femte. I Kongens Gate. Ivar Breivik brenner for faget, for god mat og byen sin. Derfor går han også «all in» som annonsør hos Bypatrioten.
  Les
 • 17maiAAlesund.jpg

  Hva skjer 17.mai? - 08.05.15

  Med ønske om en riktig fin 17.mai. 
  - Hilsen Bypatrioten med samarbeidspartnere. 
  Les
 • IMG_3902.JPG

  Giskespelet 2015 - 05.05.15

  Det er i år 20 år siden eventyret på Giske startet. I år inviterer de til storstilt feiring, og i rollen som konge finner vi ålesunderen Jan Erik Madsen som for anledningen er flydd inn fra London. Bypatrioten ble med da skuespilleren, kjent fra blant annet tv-serien Lillyhammer, ankom Giske Amfi for kostymeprøve og fotografering 
  Les
 • IMG_1229.JPG

  Kulturdag i Giske - 27.04.15

  Giske kommune inviterer til Kulturlivets dag, og håper at lag og organisasjoner i kommunen har lyst å vise seg frem på stand søndag 6. september i Giskehallen.   

  Les
 • IMG_1002.JPG

  Skru opp! - 25.04.15

  Klar beskjed der altså. Her skal det ikke gå stille for seg. Det er der heller ingen grunn til når Vassendgutane slepper sitt åttende album. Gjengen fra bygda spiller fortsatt for fulle hus, folk i farta, på reinbarka dialekt og publikum vil ha mer. Men hva skjer når du tar de med til byen. Når du setter gjengen rundt bordet på en av byens hotteste kaffebarer? Jeg måtte prøve.  

  Les
 • trappa.jpg

  Vil kvinner tilbake? - 22.04.15

  Hun har bodd hele sitt voksne liv langt borte fra Sunnmøre. I England og Oslo. For to år siden var det på tide å ta med seg mann og barn tilbake. Therese Valderhaug Stavseth (36) ville hjem til Valderøya.  

  Les
 • IMG_0767.JPG

  Vive la France - 19.04.15


  Les
 • IMG_0453.JPG

  Kakefeber - 17.04.15

  Man skulle kanskje tro at muffinsdilla og kakefeberen var lagt seg, men neida. Heller tvert imot. På tirsdag kan også du lære deg teknikkene som imponerer. 
  Les
 • IMG_0440.JPG

  32 år med bademote - 16.04.15

  De merker at folk reiser hele året. Årets bademoter ankommer derfor butikken allerede før påske. Alt er lov, men helst skal det blomstre og ha klare farger. Nå kommer også hodeplaggene. 
  Les
 • tallship.jpg

  Å beskrive en følelse - 14.04.15

  Jeg glemmer det aldri. Lyden. Synet. Av Cuauhtémoc. Av ungdommer som hang i mastene og sang. Av full hals. Det mexikanske skipet rundet Slinningsodden. Ålesundere og tilreisende stod på kaia med gåsehud og tårer i øynene.  

  Les
 • A6_flyer-2.jpg

  Klare med sommershow - 07.04.15

  Fjoråret var en kjempesuksess med utsolgte forestillinger og terningkast 5 i Sunnmørsposten. Nå jobbes det for fullt i kulissene og 5. juni er trioen premiereklare med årets show som har fått tittelen «Kortreist».  

  Les
 • IMG_1152.JPG

  Skal det være et haud? - 05.04.15

  Det er så klart fisk det er snakk om. I disse dager pågår nemlig et spennende prosjekt der flere aktører samarbeider for å se om man kan utnytte enda flere deler av torskehodet til mat. 
  Les
 • IMG_0796.JPG

  Åpnet hjelpelager - 24.03.15

  Hjelpegruppe Ålesund og omegn kom som en vind på facebook. En vind med gode hjelpere, som satte lys på noe vi kanskje ikke var klar over. Hvor mange det faktisk er i vår egen by som sliter med å få hverdagen til å gå opp. Som trenger hjelp. 
  Les
 • IMG_0766.JPG

  Rom for undring - 22.03.15

  Hva er det med kunst? Hvorfor skal kunst prioriteres? I vår hverdag? På barn sin arbeidsplass? Dessverre stiller kunst og kultur ofte i bakerste rekke når det skal prioriteres. Men ikke på nye Valderøy barneskole. Der har kunstnerne Karin August Nogva og Kristine Roald Sandøy jobbet frem det som forhåpentligvis skal gi rom for undring, nye historier og spørsmål i mange år fremover.


  I morgen er det klart for offisiell åpning av skolen, og i den anledning ble det også invitert til kunstvandring. Nettopp for å forstå. Hvor mye research, tankevirksomhet og ikke minst arbeid som ligger bak bildene og installasjonene barn og voksne nå kan glede seg over i hverdagen. 


  Jeg tok en prat med Trine Røssevold som har ledet det spennende arbeidet.

  Les
 • IMG_7067.jpg

  Et hurra i lag? - 19.03.15

  Jeg har en tanke, som jeg vet vil kunne lage litt styr. Den bryter nemlig med tradisjoner og gammel vane. Men jeg må. Jeg må slå et slag for å tenke større på ett enkelt område. Det gjelder 17. mai. Så da er katten ute av sekken, og du kan ta deg en kaffisup.  

  Les
 • IMG_2070.JPG

  Nordens beste - 16.03.15

  Atlanterhavsparken til topps i kåring. Nordens beste akvarium 2015. Bypatrioten fikk en prat med en hoppende glad produktutvikler Britt Giske Andersen bare minutter etter beskjeden kom. Det er barnssemester.se som står for kåringen. Sveriges største nettbaserte reiseguide for barnefamilier. En kåring som dette betyr mye for en reiselivsaktør, forteller hun. 
  Les
 • IMG_8624.JPG

  Mystisk invitasjon - 13.03.15

  Kjære Bypatriot. Møt på trappen til Løvenvold kino kl. 17.00. Der vil du finne en god kopp te og en invitasjon, lød den kryptiske meldingen jeg fikk i går. Det er klart jeg ble nysgjerrig. Ble ikke du? Det kan høres ut som et tullete stunt, men straks jeg fant brevet, fikk jeg vite at det var mer enn som så. 

  Les
 • IMG_4664.JPG

  Si din mening! - 10.03.15

  Det gjennomføres nå en større brukerundersøkelse for å tilpasse og forbedre rutetilbudet for Langevågsbåten. Har du synspunkter? Da har du muligheten til å si din mening nå. 
  Les
 • Kvinnesak.jpg

  Elefanten i rommet - 09.03.15

  Jeg er ingen typisk kvinnesakskvinne. Jeg har stort sett gjort det jeg har hatt lyst til. Sommerjobb på fisketråler, arbeidsuke på Mørefly, og nyhetsfotograf med batteribelte rundt livet. Jeg liker å være der det skjer. Liker å jobbe. Å ta i. Men så ble jeg 38 år og fikk høre det som ikke burde, men som allikevel, overrasket meg. Det har trolig vært på tross av og ikke fordi at. Kjære folk. Dette går ikke. Ikke i 2015.

  Les
 • IMG_8332.JPG

  Bygdedyret må vekk! - 07.03.15

  De friskmelder Ålesund som studentby. De fire jentene som alle studerer shipping management er enige. Men de har også ei oppfordring til oss som bor her. -Dere må slutte å bry dere om naboen gjør. Alt for mange kopierer hverandre.  

  Les
 • IMG_8192.JPG

  Eventyrlig fiske - 04.03.15

  Tradisjonen og jakten på Borgundfjordfisken er nesten like gammel som fjorden selv. Nesten. Hvert eneste år opplever vi et eventyrlig fiske. Like utenfor kaikanten i Ålesund sentrum. Bli med da vel! 
  Les
 • aalesund-kafe-1.jpg

  Var alt bedre før? - 28.02.15

  Vi har nok alle erfart det: Enkelte dager, lørdager spesielt, kan vi risikere å måtte gå fra sted til sted på jakt etter en ledig kafestol i Ålesund sentrum. Nå bekrefter tallene hvorfor. 
  Les
 • IMG_7972.JPG

  Speed-date for Ålesund - 26.02.15

  I dag arrangerte ForumBypatriot sitt første frokostmøte hvor i overkant av 30 engasjerte aktører fikk med seg alt fra fakta til tanker og ønsker for Ålesund by. En speed-date mellom bypatrioter, studenter, politikere, kultur- og næringsliv som forhåpentligvis vil lede til mye mer.  

  Les
 • IMG_7930.JPG

  Fremtidens Dronning Sonjas plass - 24.02.15

  Reaksjonene har ikke latt vente på seg. I sosiale medier er det allerede satt i gang underskriftskampanjer etter at skisser av sørsiden og Dronning Sonjas plass stod på trykk i Sunnmørsposten. Men er vi for raske på avtrekkeren? 
  Les
 • IMG_6963.JPG

  Ny vår for Kremmergaarden - 17.02.15

  Nå går vi en ny tid i møte, ikke bare på senteret men i hele sentrum, sier senterleder på Kremmergaarden Tone Støhle som i disse dager venter spent på å få på plass to nye butikker.
  Les
 • IMG_6404.JPG

  Bli med under jorda - 17.02.15

  Er du spent på hvordan det det ser ut inne i det nye nye parkeringsanlegget i Ålesund sentrum? Sett av av lørdag 28. februar fra kl. 12.00. Da får nemlig alle som vil være med inn.
  Les
 • IMG_1531.JPG

  Mer å hente på reiseliv - 15.02.15

  Hvordan kan vi gjøre oss enda mer attraktive for turistene som besøker byen vår? De blir stadig flere, men der er også noen skjær i sjøen. En undersøkelse fra Innovasjon Norge viser nemlig at turistene bruker mindre penger når de er her enn de faktisk hadde tenkt. 
  Les
 • aalesund-10.jpg

  Full fart i Kongens gate - 15.02.15

  -Så mye folk har jeg ikke sett i Kongens gate en lørdag i februar på sikkert 20 år, stod der i meldingen. Kanskje han hadde helt rett? 
  Les
 • bilde-blogg.jpg

  Å blogge om en by! - 12.02.15

  En dose galskap, en desj pågangsmot og et brennende ønske om å fortelle de små historiene har ledet frem til splitter nye nettsider med egen blogg, kulturkalender og straks 10.000 følgere på facebook. Hvorfor gjør man dette?
  Les
 • lindas-velvaere-3.jpg

  Velvære i tidligere trykkerilokale - 06.02.15

  Lindas Velvære Salong måtte i høst ut av lokalene i Storgata på kort varsel - på grunn av byggingen av parkeringsanlegget i Aksla. Men en liten "krise" kan fort snu til noe positivt. 
  Les
 • jacu-8.jpg

  Fredagskaffe i Parkgata - 06.02.15

  Visste du at det var åpent for publikum med kaffelab hver fredag på Jacu i Parkgata? 
  Les
 • IMG_6505.JPG

  Fjellstua pusser opp - 03.02.15

  Fjellstua skal stenge for oppussing av hovedetasjen og inviterer derfor til loppemarked lørdag og søndag. -Ja nå har vi ryddet og sortert, forteller Helge Jan Farstad og viser frem kopper, kar, lykter og stoler som har gjort sitt. 
  Les
 • IMG_6402-2.jpg

  Bli med inn i Aksla Parkering! - 03.02.15

  Det har knaket og braket en god stund i Ålesund sentrum, men nå gjenstår det heldigvis kun ti meter før man ser dagens lys og Aksla Parkering har fått sin utkjørsel i Einarvikgata. Prosjektet under bakken er enormt. Bli med Bypatrioten inn for en sniktitt i forkant av åpen dag 28. februar.
  Les
 • IMG_6216.JPG

  Lær å bake grytebrød på en, to, tre! - 03.02.15

  Tusler du gjennom Kongens Gate i ett tiden en fredag kan det være du overraskes av herlig duft. Hjemmebakst. Ser du deg rundt, finnes der rett nok ingen bakerier, men følger du nesen, ja da ledes du rett inn i kjøkkenkroken på Traktøren. 
  Les
 • IMG_1615.JPG

  Et gløtt mot sommer - 03.02.15

  Det er ingenting som er kjekkere etter skikkelig ruskevær og lange mørke dager, enn å sette seg ned og gløse mot sommeren. For med alt det som er på gang i Ålesund blir det jo heilt feil vei. Å dra vekk altså. 

  Les
 • IMG_6451.JPG

  3000 kvm med Hennes & Mauritz - 03.02.15

  Høsten 2015 er Hennes & Mauritz på plass i nye lokaler i Møllerbygget i Ålesund sentrum.
  Les
 • NorskTipping.jpg

  Lottomillionæren fra Ålesund - 03.02.15

  Veldig gøy og ikkje minst utrolig kult å få jobbe med Morten Tyldum på regi, sier en svært giret Henrik Overaa Bjørnson på telefon fra Oslo. 
  Les
 • IMG_7021.JPG

  Studentene vil til sentrum! - 03.02.15

  De holder i dag til på Nørve, men plassen er for liten. Nå vil studentene nok en gang forsøke å sette sitt preg på Ålesund. Med eget studenthus i sentrum.  
  Les
 • IMG_7119.JPG

  HVIT -ei perle for de minste! - 03.02.15

  Barneteatret Vårt hadde i høst formidabel suksess med forestillingen om "Bukkene Bruse på Badeland". Nå er det forestillingen "Hvit" som er satt opp på nytt. Ei virkelig perle for de aller minste. Rolig og finurlig lek med farger skaper de nydeligste reaksjoner i salen. Latter. Forundring. Glede. Begeistring. Rett og slett magi.
  Les
 • IMG_5952.JPG

  Iskald start på 2015 - 03.02.15

  For femte året på rad samlet en gjeng entusiaster seg på badestranden på Tueneset i Ålesund til nyttårsbad. Det begynte med en liten vennegjeng, men for hvert år som går øker det på med antall friskuser. I dag var det rundt 50 personer som hilset det nye året velkommen med en iskald dukkert!
  Les
 • IMG_6975.JPG

  Byen med eget kajakkhotell - 03.02.15

  I fjor sommer kunne Ålesund by glede seg over et nytt og sporty tilbud. «Kayakk More Tomorrow» med base i Brosundet leier ut kajakker, de guider og de lærer vekk. Nå utvides konseptet med eget kajakkhotell. 
  Les